A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság munkatársai az M6-os autópályát átívelő felüljáró pereméről húztak vissza egy férfit.

Hajnalban hívták a rendőröket

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központjába 2022. december 19-én nem sokkal 3 óra előtt egy férfi telefonon bejelentést tett arról, hogy Kulcsnál, az M6-os autópálya feletti hídról akar leugrani.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A híd peremén ült

A helyszínre irányított rendőri egységek néhány percen belül a felüljáróhoz érkeztek. Ott egy férfit láttak a híd bal peremének külső szélén ülve, aki éppen telefonált, a segélyhívó munkatársával beszélt.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A kiérkező rendőrök megmentették az életét

Az ő kérésére telefonját a felé érkező egyenruhások irányába nyújtotta, akik egy pillanatra sem késlekedtek, karjánál fogva megragadták és a szalagkorláton átemelték a férfit. Ezt követően a kulcsi lakost a szolgálati gépkocsiba ültették, majd a kiérkező mentőknek átadták, akik további vizsgálatra kórházba szállították.

Jászapátin is segítettek az egyenruhások

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, a jászapáti rendőrök több mint fél óráig alkalmaztak mellkaskompressziót egy eszméletlen 74 éves jászberényi férfi megmentése érdekében, aki az időben megkezdett újraélesztésnek köszönhetően életben maradt.

Reggel kértek segítséget tőlük

A Jászberényi Rendőrkapitányság Jászapáti Rendőrőrs két körzeti megbízottja, Rácz Ferenc r. főtörzsőrmester és Nagy Krisztián r. főtörzsőrmester 2022. december 1-én reggel Jászapáti belterületén járőröztek, amikor egy buszmegállóból állampolgári segítséget kértek tőlük, mert ott egy férfi összeesett és eszméletét vesztette.

Megkezdték az újraélesztést

A körzeti megbízottak észlelték, hogy az idős férfi nem lélegzik és nincs pulzusa, ezért azonnal mellkaskompressziót alkalmazva megkezdték újraélesztését, valamint szabaddá tették légútjait. A helyszínre érkező mentőszolgálat munkatársai stabilizálták a férfi állapotát, majd kórházba szállították.

Vecsésen is életet mentettek már a rendőrök

Egy férfi a felüljáró vasúti sínpár és felsővezeték feletti részén, a korláton kívül jobb kezével kapaszkodott, baljában egy doboz sört markolt, miközben a sínek felé meredt – írta Facebook oldalán a Magyar Rendőrség.

Óvatosan közelítették meg

A nyomozók két irányból, némán közelítettek felé, testbeszéddel, pillantással kommunikáltak, észrevétlenül lépdeltek egyre közelebb. Megszólításával, felszólításával nem akarták megijeszteni, félő volt ugyanis, hogy ennek hatására leugrik, mielőtt megfogják.

Ha segítség kell!

Ha Ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is, vagy keresse fel az ongyilkossagmegelozes.hu-t. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció