A 20 éves román férfi három ismerősét szurkálta meg még az év első napján Kajdacson, a támadó azóta is börtönben van – írja a rendőrség a honlapján.

Újévkor történt a támadás

Egy 25 éves kajdacsi férfi tett bejelentést telefonon 2022. január elsején hajnali háromnegyed háromkor a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység Irányító Központjába. Elmondta, röviddel azelőtt egy férfi leszúrta az ő édesapját Kajdacson a Dózsa György utcában. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Együtt ittak a késelés előtt

A rendőrség azt közölte, hogy a férfiak a szilveszter estét egy társaságban töltötték, majd amikor egy másik házhoz indultak, hogy ott folytassák a szórakozást, egyikük megtámadta és megszúrta az egyébként őt befogadó, szállásadó ismerősét.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Több embert is megszúrt

A bejelentés szerint az elkövető először egy 24 éves férfit sebesített meg, akit mellkason szúrt. A segélykérést, kiabálást hallva a sérült segítségére érkező 54 éves férfit is többször megszúrta. A bejelentő ekkor ért oda, próbálta az édesapját menteni, amikor őt is több helyen megsebesítette a késelő.

Nem csak szúrt, rongált is

A férfi éjszakai ámokfutásakor két autót is megrongált, valamint egy házban tört-zúzott, amivel közel 1.000.000 forint kárt okozott a tulajdonosoknak. Ezután ismeretlen helyre távozott.

Ebben az autóban is kárt okozott

Forrás: police.hu

Elfogatóparancsot adtak ki ellene

A felkutatása nem járt eredménnyel, így ellene elfogató parancsot adtak ki. Még aznap, délelőtt fél 11 körül elfogták a Fejér megyei rendőrök a 63-as főúton, Vajta és Cece között majd előállították.

Nem tett vallomást az első kihallgatásakor

A Tolna megyei nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, de nem tett vallomást, így a kihallgatást követően őrizetbe vették, majd előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására.

„Nem tudott leállni”

A szurkáló azóta is börtönben van. Második kihallgatása során már beismerő vallomást tett a férfi, elmondta, korábbi sérelmei és az elfogyasztott nagy mennyiségű alkohol miatt „gőzölt be akkor éjjel, és nem tudott leállni.”

Több bűncselekmény miatt is felelnie kell

A beszerzett szakértői vélemények alapján a férfinek életveszélyt okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt kell felelnie. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságán a napokban befejezték a vizsgálatot az ügyben és az iratok már az ügyészségen vannak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: police.hu