Pénteken történt a baleset Sopronban, amikor egy sofőr nem figyelt és elsodorta a zebrán áthaladó, babakocsit toló nőt. Az anya és gyermeke is megsérült a balesetben.

Délelőtt volt a baleset

A rendőrség közlése szerint Sopronban, a Csengery utcában közlekedett személygépkocsijával egy 64 éves férfi 2022. december 2-án 9 óra 30 perc körül. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Balra kanyarodott a kereszteződésben

A Batsányi utca kereszteződéséhez érve balra kívánt kanyarodni, azonban nem biztosított áthaladási elsőbbséget a kijelölt gyalogos átkelőhelyen szabályosan haladó, a kisgyermekét babakocsiban toló 22 éves nőnek, és őket elütötte.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ennél a zebránál történt a baleset

Forrás: police.hu

Anya és gyermeke is megsérült

A soproni asszony az eset során a földre esett, a babakocsi pedig – benne a 9 hónapos gyermekkel – felborult. A balesetben az édesanya és gyermeke is megsérült, ezért őket a mentőszolgálat munkatársai őket kórházba szállították. Az eset körülményeit a Soproni Rendőrkapitányság vizsgálja.

Ennek az autónak a sofőrje okozta a balesetet

Forrás: police.hu

Figyeljünk az utakon!

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság arra hívja fel a járművezetők figyelmét, hogy közlekedésük során nagyon fontos, hogy mindig fokozott óvatossággal, a sebesség jelentős csökkentésével közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket, a buszmegállókat, illetve azokat a helyeket, ahol gyalogosok jelenlétére számítani lehet.

A helyszínelés nyomai a vizes úton

Forrás: police.hu

Elsőbbsége van a gyalogosnak

A rendőrség azt is kiemelte, hogy mindig az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezessék a gépjárművet és próbáljanak meg szemkontaktust felvenni az úttesten átkelni szándékozó gyalogossal. Fontos, hogy a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen áthaladó gyalogosnak a járművekkel szemben elsőbbsége van.

Akkor is el kell engedni, ha nincs zebra

Kiemelték, hogy ugyancsak elsőbbsége van – kijelölt gyalogos-átkelőhely hiányában is – az útkereszteződésnél áthaladó gyalogosnak azokkal a járművekkel szemben, amelyek arra az útra kanyarodnak be, amelyen a gyalogos áthalad. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: police.hu