Emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Veszprém Megyei Főügyészség azzal a 36 éves férfival szemben, aki egy évvel ezelőtt, italozásuk során, mellkason szúrta a barátját Sümegen.

Barátok voltak a vádirat szerint

A vádirat szerint az elkövető és a sértett között évek óta tartó baráti kapcsolat volt, és rendszeresen együtt italoztak a helyi kocsmában. A későbbi áldozat 2021. december 24-én kora este felkereste a lakásán a vádlottat, majd mindketten a sértetthez mentek, a nagyszobában együtt italoztak, közben zenét hallgattak, beszélgettek. 

Este támadt rá barátjára

Este tíz óra körül már mindkét férfi ittas volt, amikor a vádlott előbb kiment a fürdőszobába, majd a visszafelé a konyhaasztalról felvett egy 13 centiméter pengehosszúságú kést, és azzal a szobába érve, minden előzetes ok nélkül mellkason szúrta a sértettet, akinek mindössze annyit mondott, hogy „Ne félj, nem fog fájni!”.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Eszméletét vesztette az áldozat

A sértett a szúrás erejétől a mögötte lévő ágyra esett, majd eszméletét vesztette. Az elkövető ezután, anélkül, hogy a barátjának segítséget nyújtott volna, távozott a lakásból.

Kis idő után magához tért a megkéselt férfi

Miután a sértett magához tért, telefonon a testvérét próbálta hívni, aki azonban nem fogadta a hívást. Mivel állapota rosszabbodott, éjjel két óra körül egy videót küldött magáról a fivérének, kísérő üzenetben pedig azt is közölte, hogy megkéselték.

A testvére értesítette a rendőröket

A testvér ezeket az üzeneteket már észlelte, értesítette a rendőrséget és a mentőket, akik az életveszélyes állapotban lévő sértettet kórházba szállították. A férfi életét végül a szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg.

Börtönt kaphat a késelő

Az ügyészség a vádiratában az elkövetővel szemben börtönbüntetés kiszabását és a közügyek gyakorlásától történő eltiltását indítványozta azzal, hogy az elkészítő ülésen történő beismerése esetén a Veszprémi Törvényszék kilenc év börtönbüntetésre és kilenc év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélje. Az ügyészség annak megállapítását is indítványozta, hogy bűnössége esetén a vádlott a törvény rendelkezésénél fogva nem bocsátható feltételes szabadságra.

Az év első napján Kajdacson volt késes támadás

Ahogy azt mi is megírtuk, egy 25 éves kajdacsi férfi tett bejelentést telefonon 2022. január elsején hajnali háromnegyed háromkor a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység Irányító Központjába. Elmondta, röviddel azelőtt egy férfi leszúrta az ő édesapját Kajdacson a Dózsa György utcában.

Ők is együtt ittak a késelés előtt

A rendőrség azt közölte, hogy a férfiak a szilveszter estét egy társaságban töltötték, majd amikor egy másik házhoz indultak, hogy ott folytassák a szórakozást, egyikük megtámadta és megszúrta az egyébként őt befogadó, szállásadó ismerősét.

Több embert is megszúrt

A bejelentés szerint az elkövető először egy 24 éves férfit sebesített meg, akit mellkason szúrt. A segélykérést, kiabálást hallva a sérült segítségére érkező 54 éves férfit is többször megszúrta. A bejelentő ekkor ért oda, próbálta az édesapját menteni, amikor őt is több helyen megsebesítette a késelő.

„Nem tudott leállni”

A szurkáló azóta is börtönben van. Második kihallgatása során már beismerő vallomást tett a férfi, elmondta, korábbi sérelmei és az elfogyasztott nagy mennyiségű alkohol miatt „gőzölt be akkor éjjel, és nem tudott leállni.”

Több bűncselekmény miatt is felelnie kell

A beszerzett szakértői vélemények alapján a férfinek életveszélyt okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt kell felelnie. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságán a napokban befejezték a vizsgálatot az ügyben és az iratok már az ügyészségen vannak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció