Egy kecskeméti pár az utcákat járva kereste az alkalmat a lopásra. Végül meglovasítottak egy kocsit, de aztán elaludtak benne.

Hajnalban vette észre egy férfi, hogy nincs meg az autója

Egy 28 éves kecskeméti férfi hajnalban vette észre, hogy a háza elől eltűnt a kocsija. A járőrök azonnal megkezdték a bordó autó keresését, és azt alig két kilométernyire a lopás helyszínétől – még 7 óra előtt – megtalálták.

Egy pár szuszikázott a kocsiban

A járműhöz lépve azonban meglepődtek, mert abban egy férfi és egy nő aludt. Az egyenruhások a párost „A törvény nevében!” felszólítással ébresztették, majd fogták el.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Őrizetbe is vették a szerelmeseket

A 21 éves lajosmizsei nőt és 26 éves kecskeméti élettársát a nyomozók lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták és őrizetbe vették. Kiderült, hogy az élet- és bűntársak éjszaka a város utcáit járták annak reményében, hogy némi zsákmányra tehetnek szert.

Nem volt lezárva az ellopott autó

A parkoló autók ajtajait nyitogatták, így találtak rá a lezáratlan bordó kocsira. Amikor beültek, megtalálták az indítókulcsot, így az autót elkötötték. Néhány utcával arrébb azonban leálltak és ültő helyükben elaludtak.

Volt, amiből aprópénzt loptak el

Időközben kiderült, hogy a tolvajok további három bűncselekmény elkövetésével is gyanúsíthatóak. Az éjszaka folyamán nyitva találtak egy másik autót is, abból krovakészletet, fúrógépet és aprópénzt vittek el. Két további kocsit pedig feltörtek; ezekből napszemüveget, motorolajat és ablakmosót zsákmányoltak.

Eljárást indítanak a párral szemben

A többrendbeli lopással gyanúsítható férfit és élettársát a Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatásuk indítványozására.

Volt, aki a mentőket lopta meg

Nem rég mentőállomásról lopott egy férfi Nagykanizsán. A rendőrség közlése szerint november 6-án 17 óra 50 perckor egy ismeretlen férfi a kerítésen átmászva bement a nagykanizsai mentőállomás területére, majd az épületből körülbelül egymillió forint értékű, életmentéshez használatos eszközökkel távozott.

Gyorsan elkapták a betörőt

A bejelentést követően a rendőrök órákon belül azonosították az elkövetéssel megalapozottan gyanúsítható 34 éves nagykanizsai férfit, akinek a lakásán megtalálták az ellopott felszereléseket. A nyomozók lopás bűntett miatt indítottak büntetőeljárást a férfi ellen, akit gyanúsítottként kihallgattak.

Rendőrautóból is loptak már

A rendőrök októberben egy ittas buszsofőrt igazoltattak, de azzal nem számoltak, hogy időközben egy tolvaj a nyitott rendőrautóból ellop pár dolgot – a történetől korábban mi is beszámoltunk. Végül egy órával később találták meg, nem is akármiben flangált.

Magára kapta a rendőrök láthatósági mellényét

Az elkövetőnek nagyon megtetszett az ott talált láthatósági mellény, így egyből magára is kapta, így azzal kezdte el róni a kerületi utcákat. Öröme azonban nagyon átmeneti volt, ugyanis az igazi zsaruk gyorsan lekapcsolták, ráadásul a mellényt is le kellett vennie.

Egy másik autótolvaj pedig a Dunába rejtette a kocsit

Egy 24 éves férfi 1 liter vodka után lopott el egy BMW-t, majd a Dunába rejtette az autót 2021 augusztusában.  Dávid egyik este autóval ment a Nógrád megyei Romhányba egy barátjához. A férfit egyébként korábban már eltiltották az autóvezetéstől. Útközben kábítószert is fogyasztott, majd barátai társaságában közel 1 liter vodkát ivott meg. Az összejövetel után egy közeli háznál észrevett egy nyitott járművet, amelyben benne maradt a slusszkulcs is. Ellopta az autót. Másnap Dávid egészen Vácig menekült a rendőrök elől, ahol defektet kapott, ekkor elhatározta, hogy a BMW-vel a Dunába hajt, így rejti el azt. Tervét meg is valósította, majd maga is elrejtőzött a rendőrök elől, végül Siófokon bujkált, mikor elfogták.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!