Hiába a szeretet ünnepe, a féltékenykedési drámák, a felgyülemlett sérelmek sokszor ebben az időszakban törnek elő és söpörnek el mindent. Összeállításunkból kiderül, milyen elképesztő dolgokat képesek az emberek bosszúból vagy félelemből tenni. Ilyenkor az sem számít, hogy karácsony vagy szilveszter van.

Az volt a bűne, hogy már mást szeretett

Svábhegyi lakásuk vécéjén húzta le felesége testrészeit 1961 szilveszterén a szocialista Magyarország két értelmiségi darabolós gyilkosának egyike. Szabári János, aki korábban egy SZOT-üdülő előadójaként is dolgozott, egy budai gimnázium igazgatóhelyettesi posztját töltötte be, amikor a gyilkosságot elkövette. Feleségének szeretője volt, válni akart. Az iszákos Szabári nem bírta megemészteni, hogy az asszony el fogja hagyni közös gyerekükkel együtt. A feleséggyilkos tanár életfogytiglant kapott, de büntetését a fellebbezése után 15 év 8 hónapra enyhítették. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kapcsolódó:

Döbbenet mit tett a fiaival

1988. december 23-án egy kétgyermekes lőrinci családapa egy baltával agyonütötte Péter és Tamás nevű nyolcéves ikergyerekeit. A 35 éves Potvorszki József és felesége kapcsolata megromlott, miután harmadik gyerekük egy évvel korábban vízbe fulladt. Potvorszkiné válni akart, de férje, aki pár nappal korábban jött ki a börtönből, ragaszkodott az ikrekhez. A családirtó úgy tervezte, hogy feleségét, majd önmagát is megöli, de ez végül nem történt meg. Neje sokáig nem is tudta, mit tett a férje, akivel még a karácsonyfát is feldíszitették. Potvorszki Józsefet első fokon halálra ítélték, de jogerősen végül életfogytiglant kapott. 2009-ben szabadult, azóta pedig már elhunyt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Elintézte a férjét

Még 2017 szentestéje előtt, december 23-án durvult el a vita egy biharkeresztesi házaspár otthonában, aminek másnap az lett a vége, hogy a feleség leszúrta a férjét. A 48 éves nő a veszekedés közben kést ragadott, aztán mellkason szúrta a férfit, aki belehalt a sérüléseibe. A bűntett részleteiről érdekes módon később nem jelent meg friss információ a sajtóban.

Szabadult, majd saját lánya ellen fordult

Toldi László darukezelő és felesége, Éva 1957 karácsonyán ugyan még egy lakásban éltek Budapesten, de már folyamatosak voltak köztük a tettlegességig fajuló veszekedések. 1959. december 24-én László megtudta, hogy felesége nem vele tervezi ünnepelni a névnapját, és ezen annyira összevesztek, hogy a férfi egy baltával agyonütötte az asszonyt, majd később feldarabolta a holttestet. Toldi Lászlót életfogytiglanra ítélték. Szabadulása után összeállt egy nővel, akitől lánya született. 1982-ben annyira összeveszett az élettársával, hogy úgy döntött, bosszúból megöli a kislányukat: felgyújtotta saját házukat, amíg a gyerek bent aludt. Különös visszaesőként már nem menekülhetett a halálbüntetés elől, 1984-ben felakasztották.

Végzett a feleségével és magával is

2011 karácsonyának másnapján egy fiatal karcagi férfi brutálisan megölte különélő feleségét, majd öngyilkos lett. A férj és a feleség évek óta külön élt, a karácsonyt 14 éves gyerekük kérésre töltötték együtt. A fiú aztán azt mondta látogatóba érkező rokonuknak, hogy az apja furán és agresszíven viselkedik, ő és anyja is félnek. A rokon később értesítette is a rendőrséget, de amikor bekopogtak a járőrök, a fenyegetőző férj bezárkózott, majd leszúrta feleségét és magával is végzett.

Bosszú a hagyaték miatt

Apjuk ravatalánál, egyetlen fejszecsapással ölte meg testvérét a 46 éves Balogh György Nyírbogdányban 1938 szilveszter éjszakáján. A két testvér között azért támadt konfliktus, mert a 73 éves apjuk többet hagyott az idősebbre a vagyonából, mint a fiatalabbra. György ezért bosszút forralt, amit a ravatalnál állva váltott valóra. Testvérét ugyan kórházba szállították, de újév napján belehalt fejsérüléseibe.

Elképesztő mit művelt a híd alatt

2018 újév napján egy háromgyermekes anya, aki újabb terhességét mindenki elől titkolta, egy pásztói híd alatt megszülte kisfiát, akit ezután többször fejbevágott, majd feldarabolt. A gyerek fejét és karjait egy zsebkéssel vágta le, a maradványokat pedig egy patakba dobta. Az is kiderült a bíróság előtt, hogy H. Mónikát élettársa rendszeresen verte, és többször el is zavarta otthonról. Terhességét titkolta, ezért döntött úgy, hogy a szülés után megöli gyerekét. A nő később saját tárgyalásának szünetében újabb gyermeket szült. Azt a csecsemőt azonnal elvették tőle. Mónikát jogerősen 13 év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság.

Kapcsolódó:

Szilveszteri dráma

2021. január 4-én családtagjai holtan találtak nappalijában egy dunavarsányi férfit, akivel kapcsolatban a szakértők megállapították, hogy szilveszter napján megölték. A gyilkossággal kapcsolatban öt embert, köztük egy akkor mindössze 14 éves lányt is gyanúsítottként hallgattak ki. Kiderült, hogy rablógyilkosság történt, a tettesek össze-vissza verték áldozatukat, akikkel előtte együtt buliztak, miután a férfi nem akarta önként odaadni a pénzét. A gyilkosok még a hűtőszekrényt is kirámolták, áldozatukat pedig magára hagyták. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció