Súlyosabb büntetést kért a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség arra a nőre, akit 13 év fegyházra ítélt a Nyíregyházi Törvényszék nem jogerősen azért, mert három évvel ezelőtt megölte az újszülött gyermekét. A pici holtteste azóta sem került elő.

Eltitkolta terhességét

A nő 2020 októberében nőgyógyászati vizsgálaton vett részt, ahol megállapították, hogy 12 hetes terhes, de a várandósságáról senkinek sem szólt. Az asszony, miután 2021. április 30-án érezte, hogy hamarosan szülni fog, a nyíregyházi Bujtosi-tóhoz ment, majd egy bokros, ligetes területen elbújt, és megszülte a kisfiút. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Elrejtette a holttestet

A köldökzsinórt egy manikűrollóval elvágta, csecsemőjét megölte, majd ismeretlen helyen elrejtette. Az újszülött holtteste azóta sem került elő. A méhlepényt a köldökzsinórral együtt a szülés helyén hagyta, melyet később kutyasétáltatók találtak meg, akik értesítették a rendőrséget.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Volt már egy ügye

A nő 2016-ban is állt már büntetőeljárás hatálya alatt újszülött gyermek megölése miatt, akkor azonban bizonyítottság hiányában megszüntették az eljárást, mert nem lehetett megállapítani, hogy a magzat élve vagy halva született.

Fellebbezett

A 13 év fegyházra ítélt asszony tagadta a bűncselekmény elkövetését, és a védőjével együtt enyhítésért fellebbezett. Az ügyészség ellenben a büntetés súlyosítása érdekében nyújtott be jogorvoslatot. A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség a büntetés lényeges súlyosításáért fellebbezett, és a védelmi fellebbezések elutasítását kérte.

Nincs meg a holttest

„Mivel az újszülöttet nem találták meg sem élve, sem holtan, elfogadhatatlan a vádlott azon állítása, miszerint a felsíró újszülöttet egy pulóverbe csavarta és egy közeli padra helyezte abban bízva, hogy a gyermeket megtalálják” – közölte az ügyészség.

Súlyosbítást kérnek

A fellebbviteli főügyészség álláspontja szerint a kiszabott büntetés nem igazodik a cselekmény tárgyi súlyához, valamint az asszony személyében rejlő társadalomra veszélyességhez, ezért indokolt a büntetés jelentős felemelése.

Bíróság előtt az emődi lány

Nemrég írtunk arról, hogy minősített emberölés bűntette miatt állítja bíróság elé a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség azt az emődi gimnazistát, aki megszülte, majd megölte az újszülött kislányát. A baba az ellátatlanság és az alacsony külső hőmérséklet okozta kihűlés miatt meghalt.

A szülők ellenezték a kapcsolatot

A fiatal lány a vallomásában azt mondta, hogy még általános iskolába járt akkor, amikor megismerkedett a 20 éves férfival az interneten. Be akarta mutatni a férfit a szüleinek, de ők ellenezték a kapcsolatot a nagy korkülönbség miatt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Titokban találkoztak

Az apa fel is hívta a férfit, és eltiltotta a lányától. Titokban azonban később újra felvették egymással a kapcsolatot. A lány először elutasította a szerelmi kapcsolatot, de később beleegyezett és négyszer is védekezés nélkül volt együtt a férfival.

Az udvaron szült

A fiatalkorú lány teherbe esett, de szülei és környezete előtt is titkolta a terhességét. Tavaly február végén a tini az esti órákban egy kislányt hozott a világra a lakásuk udvarán. Elvágta a köldökzsinórt, vécépapír-galacsinokat tömött az baba szájába, majd átdobta a szomszédos lakatlan ház udvarára.

Kihűlt a csecsemő

A szülés következtében a lány kórházi ellátásra szorult, ahol megállapították a szülés tényét. A magára hagyott gyermeket a kiérkező rendőrök megtalálták és átadták a mentőknek, azonban a koraszülött gyermek az ellátatlanság és az alacsony téli hőmérséklet okozta kihűlés miatt meghalt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció