Minősített emberölés bűntette miatt állítja bíróság elé a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség azt az emődi gimnazistát, aki megszülte, majd megölte az újszülött kislányát. A baba az ellátatlanság és az alacsony külső hőmérséklet okozta kihűlés miatt meghalt.

A szülők ellenezték a kapcsolatot

A fiatal lány a vallomásában azt mondta, hogy még általános iskolába járt akkor, amikor megismerkedett a 20 éves férfival az interneten. Be akarta mutatni a férfit a szüleinek, de ők ellenezték a kapcsolatot a nagy korkülönbség miatt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Titokban találkoztak

Az apa fel is hívta a férfit, és eltiltotta a lányától. Titokban azonban később újra felvették egymással a kapcsolatot. A lány először elutasította a szerelmi kapcsolatot, de később beleegyezett és négyszer is védekezés nélkül volt együtt a férfival.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Az udvaron szült

A fiatalkorú lány teherbe esett, de szülei és környezete előtt is titkolta a terhességét. Tavaly február végén a tini az esti órákban egy kislányt hozott a világra a lakásuk udvarán. Elvágta a köldökzsinórt, vécépapír-galacsinokat tömött az baba szájába, majd átdobta a szomszédos lakatlan ház udvarára.

Kihűlt a csecsemő

A szülés következtében a lány kórházi ellátásra szorult, ahol megállapították a szülés tényét. A magára hagyott gyermeket a kiérkező rendőrök megtalálták és átadták a mentőknek, azonban a koraszülött gyermek az ellátatlanság és az alacsony téli hőmérséklet okozta kihűlés miatt meghalt.

Nem tudta, hogy terhes

Az ügyész szerint a lány a folytatólagos kihallgatása során azt mondta, hogy nem kapott megfelelő tájékoztatást a fogamzásgátlásról, és eleinte nem is tudatosult benne az, hogy terhes. Amikor pedig rájött erre, akkor tagadta és titkolta a terhességét.

Szégyellte magát

Azt mondta, hogy el akart bújni a világ elől, hogy senki se tudja mi történt vele, és önkívületi állapotban volt akkor, amikor átdobta a babát a szomszédba.

10 évet kaphat

Ez a bűncselekmény akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető, de mivel a lány még nem volt 16 éves a bűncselekmény elkövetésekor, ezért maximum tíz évet kaphat.

Öt évet kértek rá

Az ügyész a 24.hu kérdésére azt mondta, hogy öt év fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztést és öt év közügyektől eltiltást kértek a büntetlen előéletű fiatalra előkészítő ülésen történő beismerés esetére. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: