Először a helyiek kezdték el oltani a lángokat, majd később megérkeztek a tűzoltók is. Azonban sajnos mindhiába volt az igyekezet, ugyanis a ház lakója a helyszínen életét veszítette.

Ez okozhatta a tüzet

A foteljában ülve égett halálra egy 68 éves férfi, amikor kigyulladt a háza a Tiszafüredhez tartozó Kócsújfalun. A szobában egy hősugárzóval fűtött, az okozhatta a tüzet, amelyet a szemben lakó asszony vett észre. A férfi nem tudott kimenekülni, belehalt az égési sérüléseibe – hangzott el a Tv2 Tények című műsorának vasárnap esti kiadásában. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A szomszéd vette észre, hogy baj van

Elszenesedett az ablak a hatalmas tűzben az egész szoba lángolt a Tiszafüredhez tartozó Kócsújfalun, ahol egy 68 éves férfi égett halálra. Először a szemközt lakó asszony vette észre a lángokat. Azonnal hívta a tűzoltókat és szólt a közelben élőknek is, akik megpróbálták eloltani a lángokat.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Egy piros fotelben ült

„Szaladtak és három portoltót ürítettek ki, s betörték az ablakot” – idézte fel az eset körülményeit. „Mentő meg minden jött, de hát késő volt. Annyira nagyon-nagyon fekete füst jött, hogy nem bírtam bemenni. Mikor bementek később, azt mondják, a bácsi egy piros fotelban ült, amely kiégett” – tette hozzá. A férfi holttestét a tűzoltók találták meg.

Már tudta, mi történt amikor letakarták a nejlonnal

„Láttam, hogy kihozták, oda lefektették, már amikor letakarták nejlonnal, akkor már tudtam, hogy meghalt” – fogalmazott a nő. A 68 éves nyugdíjas villanyszerelő súlyosan megégett. „Egy esetkocsit riasztott a mentésirányítás a helyszínre. A tűzeset következtében egy idős férfi olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy nem lehetett megmenteni, sajnos a helyszínen életét vesztette” – ismertette az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kommunikációs munkatársa, Ménesi Dávid.

A kandallóból kipattanó szikra okozhatta a tragédiát

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kelemér községben is halálos tűz pusztított. Itt egy kilencvenhárom éves asszony halt meg a tűzben, már nem tudott kimenekülni a lángoló szobából. Elképzelhető, hogy a kandallóból kipattant egy szikra, majd az ajtófélfa lángra kapott.

Gyorsan végeztek az oltással

„A házban óriási volt a füst az aggteleki és az ózdi hivatásos tűzoltók két gépjárműfecskendővel vonultak az ingatlanhoz, majd légzésvédelem mellett behatoltak a füsttel telítődött épületbe, amelyben egy ajtó és egy ajtófélfa izzott. Az egységek rövid időn belül eloltották az izzó parázsló részeket, azonban az épület átvizsgálása során az egyik helyiségben egy embert találtak, akinek az életét már nem lehetett megmenteni” – mondta el a megyei katasztrófavédelem szóvivője,. Dojcsák Dávid.

Hiába vitték ki gyorsan, nem tudták megmenteni életét

Csütörtökön a Kecskeméthez tartozó Matkón, a Fő utcában egy hetven négyzetméteres családi ház egyik szobájában terjedt el a tűz. A város hivatásos tűzoltóinak a kiérkezésekor a lakóház egyik húsz négyzetméteres szobájában volt tűz, az ágy és annak környezete égett. A sűrű füsttel telítődött helyiségben egy embert találtak, akit kivittek az épületből, azonban a gyors beavatkozás ellenére sem lehetett az életét megmenteni.

A kutya is elpusztult

Az épületet átvizsgálva a tűzoltók egy másik helyiségben egy elpusztult kutyát is találtak, valamint a házból egy gázpalackot is kivittek. A tűzpontos keletkezését és okát a szakértői vizsgálat fogja megállapítani. Egy pár ezer forintért megvásárolható füstérzékelő életet menthet! – hangsúlyozza a katasztrófavédelem.

Szakadt a tető, dőltek a falak

Kedden késő este érkezett a jelzés a katasztrófavédelem ügyeletére, amely szerint kigyulladt egy hétvégi ház Diósdon, amelyben feltehetőleg valaki tartózkodik. Budapestről és Törökbálintról érkezett egy-egy tűzoltójármű a Pelikán utcai ingatlanhoz, a huszonöt négyzetméteres hétvégi ház teljes terjedelmében égett. A tűzoltók az épület átvizsgálása közben a romok alatt találták meg az ott lakó ember holttestét. A lángokat fél óra alatt sikerült megfékezni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A csatorna összeállítása itt tekinthető meg

(Kiemelt képünk Pixabay-illusztráció.)