Sajnos már nem lehetett rajta segíteni. Rövid időn belül ő már a sokadik áldozat, aki azért veszíti életét, mert lángba borul otthona.

Itt csaptak fel a lángok

Vasárnap kora délelőtt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kelemérre riasztották a tűzoltókat, ahol a Tompa Mihály úton, egy száznyolcvan négyzetméteres lakóházban az egyik ajtófélfa és a födém izzott – közölte oldalán az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF.) A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Térképen a helyszín

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Egy idős férfit találtak

A tűzoltók a sűrű füsttel telítődött épületben rövid idő alatt megszüntették az izzást, parázslást. Az épületet átvizsgálva az egyik helyiségben egy idős embert találtak, akinek az életét már nem lehetett megmenteni. A lakóházból kivittek egy 11,5 kilogrammos gázpalackot.

Nagyon fontos a füstérzékelő

A tűz keletkezési okát és körülményeit vizsgálják. Fontos, hogy fokozottan figyeljünk idős, egyedülálló hozzátartozóinkra, szomszédainkra, és hasznos lehet a füstérzékelő beszerelése is, amely időben jelzi a tűz keletkezését, így még van idő cselekedni – zárul a tájékoztatás.

Tegnap is tragédia történt

Szombaton Tiszafüreden, egy hatvan négyzetméteres családi ház egyik szobája szombat délután a Tiszafüredhez tartozó Kócsújfalun, a Dr. Galaczi András utcában. A tűzoltók kiérkezésekor a lakóház egyik kilenc négyzetméteres szobája teljes terjedelmében égett, a lángokat rövid idő alatt sikerült megfékezni.

A fűtés okozta a balesetet?

Az épületben egy ember tartózkodott a tűz idején, azonban a gyors beavatkozás ellenére sem lehetett már megmenteni az életét. A tűzoltók az épületből két gázpalackot kivittek. Nem zárható ki, hogy a tüzet egy fűtőeszköz okozta, de a pontos kiváltó okot a tűzvizsgálat fogja tisztázni.

Hiába vitték ki gyorsan, nem tudták megmenteni életét

Csütörtökön a Kecskeméthez tartozó Matkón, a Fő utcában egy hetven négyzetméteres családi ház egyik szobájában terjedt el a tűz. A város hivatásos tűzoltóinak a kiérkezésekor a lakóház egyik húsz négyzetméteres szobájában volt tűz, az ágy és annak környezete égett. A sűrű füsttel telítődött helyiségben egy embert találtak, akit kivittek az épületből, azonban a gyors beavatkozás ellenére sem lehetett az életét megmenteni.

A kutya sem élte túl

Az épületet átvizsgálva a tűzoltók egy másik helyiségben egy elpusztult kutyát is találtak, valamint a házból egy gázpalackot is kivittek. A tűzpontos keletkezését és okát a szakértői vizsgálat fogja megállapítani. Egy pár ezer forintért megvásárolható füstérzékelő életet menthet! – hangsúlyozza a katasztrófavédelem.

Az egész ház égett

Kedden késő este érkezett a jelzés a katasztrófavédelem ügyeletére, amely szerint kigyulladt egy hétvégi ház Diósdon, amelyben feltehetőleg valaki tartózkodik. Budapestről és Törökbálintról érkezett egy-egy tűzoltójármű a Pelikán utcai ingatlanhoz, a huszonöt négyzetméteres hétvégi ház teljes terjedelmében égett.

Szakadt a tető, dőltek a falak

A lángokat fél óra alatt sikerült megfékezni. A tűz miatt az épület falai helyenként bedőltek, a tető egy része beszakadt. A tűzoltók az épület átvizsgálása közben a romok alatt találták meg az ott lakó ember holttestét. A lángokat fél óra alatt sikerült megfékezni. A tűz miatt az épület falai helyenként bedőltek, a tető egy része beszakadt. A tűzoltók az épület átvizsgálása közben a romok alatt találták meg az ott lakó ember holttestét.

Nógrád megyét sem kerülte el a legrosszabb

Kedden délután a Nógrád megyei Cserháhalápon, egy Petőfi Sándor úti házban keletkezett tűz. Az épület kilenc négyzetméteres, konyhaként berendezett pincéjében volt tűz. A tüzet a tűzoltók kiérkezése előtt megfékezték, egy embert kivittek az épületből, azonban az életét már nem lehetett megmenteni.

Figyelmetlenség történt?

Az első információk szerint a tűzhelyen felejtett olaj gyulladt meg és erről terjedtek át a lángok a konyhaszekrényre, azonban a körülmények tisztázása érdekében a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárást indít. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képünk illusztráció, nem a helyszínen készült. Forrás: Facebook.)