Izraeli professzorral találkozik a családanya és testvére. Abban bíznak, hogy a techológia segítségével megoldást találnak Gabriella kívánságára.

Kegyetlenséget követett el Gabriellával a volt párja

A Kemecsén élő asszonyt a korábbi párja bántalmazta súlyosan. Bosszúból puszta kézzel vette el a szeme világát. Egy éles tárggyal is megsebesítette a nőt, majd végül egy árokba lökte. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megmentették az életét

Gabriella életét ugyan sikerült megmenteni, ám a látását nem lehetett visszaadni. A nő mindenképpen szeretné még látni a kislányát, és nem adta fel a reményt. Abban reménykedik, hogy a technológia segítségével megoldást találnak erre a kívánságára.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ez lehet a megoldás

Az áldozat és testvére szombaton Izraelbe repültek. Úticéljuk az, hogy találkozzanak olyan professzorral, akik robotszemen dolgozik. A megvakított asszony testvére elmondta a Blikk számára, hogy korábban sok utat vezetett utazásszervezőként Izraelbe, így vannak kapcsolatai.

Egy ismerős segített

A nő testvére, Lakatos Róbert elmondta, hogy egy ott élő ismerőse segítségével volt lehetőségük felvenni a kapcsolatot a professzorral. A robotikus szemet az elmúlt évek során fejlesztették ki, ám embereken még nem használták. Azt szeretné, ha testvére lenne az első, akin elvégeznek egy ilyen műtétet.

Gabriella nagyon izgatott

A lapnak elmondta Gabriella, hogy nagyon boldog. Ennek több oka is van, egyrészt szeretne imádkozni a Szentföldön, másrészt pedig nagyon várja a szakemberrel való találkozást. Bár több orvos is azt mondta az asszonynak, hogy képtelenség a látását visszanyerni, ő azonban nem adja fel az álmát.

A kislánya otthon maradt

A nő lánya, Mirácska szeretett volna anyjával és a testvérével Izraelbe utazni. Végül azonban otthon maradt, a nagymamája felügyeletében.

Sci-fi filmek ihlették a találmányt

2012-ben már megvolt az ötlet, hogy robotikus emberi szemet állítsanak elő. A prototípus már évekkel ezelőtt elkészült. Sokan várják, hogy végre embereken is kipróbálják a technológia legújabb csodáját.

Erre jutottak a hongkongi kutatók

Fan Zhiyong professzor vezette a Hongkongi egyetem kutatócsoportját, amely biometrikus szemet alkotott meg. A szerkezet tulajdonképpen az emberi szemben található fotoreceptorok gépi alternatívája. Azt remélik, hogy a szerencsétlenül járt embereken is segíthet ez a megoldás.

Tíz hónappal ezelőtt történt a szörnyűség

Gabriellát a volt párja, Gy. Attila sodorta ebbe a helyzetbe. A férfi nem akarta elfogadni, hogy a nő szakított vele, és elrabolta az asszonyt. Gabriellának sikerült elmenekülni és feljelentést tudott tenni a rendőrségen.

Nem vonta vissza a keresetet

Bár a férfi nyomást gyakorolt a nőre, hogy vonja vissza a feljelentést, ezt az asszony nem tette meg. Ezért a volt párja úgy döntött, fizikailag bántalmazza. Ekkor vette el Gabriella mindkét szemének világát. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Lakatos Gabriella – Forrás: RTL