Mivel hatalmas a füst ezért egy mobil labor is méréseket végez a helyszínen.

Hatalmas területen tomboltak a lángok

Teljes terjedelmében égett egy ezer négyzetméter alapterületű épület a Bács-Kiskun megyei Városföld határában, egy állattartó telepen – közölte vasárnap este az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Több egység érkezett a helyszínre

A lángokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával a kecskeméti, a kiskunfélegyházi, a ceglédi és a csongrádi hivatásos tűzoltók oltották el, hét vízsugárral, megakadályozva, hogy a tűz továbbterjedjen a közelben lévő, négy, szintén ezer négyzetméteres épületre.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Mérik a levegő minőségét

A tűzben több mint ezer sertés elpusztult. A nagy mennyiségű füst miatt a katasztrófavédelem mobil laborja Lakitelek felől Nyárlőrinc felé haladva, a levegő minőségét vizsgálva, folyamatosan méréseket végez. A rajok az utómunkálatokat végzik.

Térképen a helyszín

Lakástűzből is rengeteg van

Mint korábban beszámoltunk, az utóbbi napokban több ember veszítette életét azért, mert több ház is lángra kapott országszerte. Vasárnap kora délelőtt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kelemérre riasztották a tűzoltókat, ahol a Tompa Mihály úton, egy száznyolcvan négyzetméteres lakóházban az egyik ajtófélfa és a födém izzott.

Egy idős férfit találtak

A tűzoltók a sűrű füsttel telítődött épületben rövid idő alatt megszüntették az izzást, parázslást. Az épületet átvizsgálva az egyik helyiségben egy idős embert találtak, akinek az életét már nem lehetett megmenteni. A lakóházból kivittek egy 11,5 kilogrammos gázpalackot.

Nagyon fontos a füstérzékelő

A tűz keletkezési okát és körülményeit vizsgálják. Fontos, hogy fokozottan figyeljünk idős, egyedülálló hozzátartozóinkra, szomszédainkra, és hasznos lehet a füstérzékelő beszerelése is, amely időben jelzi a tűz keletkezését, így még van idő cselekedni – zárul a tájékoztatás.

Tegnap is tragédia történt

Szombaton Tiszafüreden, egy hatvan négyzetméteres családi ház egyik szobája szombat délután a Tiszafüredhez tartozó Kócsújfalun, a Dr. Galaczi András utcában. A tűzoltók kiérkezésekor a lakóház egyik kilenc négyzetméteres szobája teljes terjedelmében égett, a lángokat rövid idő alatt sikerült megfékezni.

A fűtés okozta a balesetet?

Az épületben egy ember tartózkodott a tűz idején, azonban a gyors beavatkozás ellenére sem lehetett már megmenteni az életét. A tűzoltók az épületből két gázpalackot kivittek. Nem zárható ki, hogy a tüzet egy fűtőeszköz okozta, de a pontos kiváltó okot a tűzvizsgálat fogja tisztázni.

Hiába vitték ki gyorsan, nem tudták megmenteni életét

Csütörtökön a Kecskeméthez tartozó Matkón, a Fő utcában egy hetven négyzetméteres családi ház egyik szobájában terjedt el a tűz. A város hivatásos tűzoltóinak a kiérkezésekor a lakóház egyik húsz négyzetméteres szobájában volt tűz, az ágy és annak környezete égett. A sűrű füsttel telítődött helyiségben egy embert találtak, akit kivittek az épületből, azonban a gyors beavatkozás ellenére sem lehetett az életét megmenteni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képünk Pixabay-illusztráció.)