Kecskemétnél pedig egy autós mellékútról hajtott egy kocsi elé, a vétlen sofőr súlyosan megsérült.

A biztonsági öv sem segíthetett

A 71 éves sofőr valószínűleg túl gyorsan hajtott az esőben, és nem tudott bevenni egy kanyart. A baleset idején a biztonsági öv mögötte volt bekapcsolva, így azt sem tudta megvédeni – hangzott el az RTL híradójának vasárnap esti adásában. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Rosszak voltak a látási visznyok

Az orrával csapódott neki az út melletti fának a kocsi, az eleje összeroncsolódott és kinyíltak a légzsákok, szombat késő este történt a baleset a Bács-Kiskun megyei Izsák határában. Eső és rossz látási viszonyok voltak az ütközés idején, az autós Fülöpszállás felé tartott, amikor lehajtott az útról.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Semmi sem védte

A helyszíni szemle adatai alapján a Fiat vezetője, egy 71 éves fülöpszállási lakos nem megfelelően választotta meg a jármű sebességét. A kocsi egy kanyarban lesodródott az útról és fának ütközött – nyilatkozta a rendőrség szóvivője. A roncsban látható, hogy a biztonsági öv még a helyszínelés végén is be volt kapcsolva. A sofőr ugyanis nem maga előtt, hanem a háta mögött köthette be azt, ami az ütközésnél így nem védte őt, beszorult a roncsba.

Nem tudtak rajta segíteni

„A helyszínre a szabadszállási önkormányzati és a kecskeméti hivatásos tűzoltók vonultak, kiérkezést követően a sérültet kiemelték a járműből, akit átadtak a mentőszolgálatnak, valamint végrehajtották az áramtalanítást” – mondta el katasztrófavédelem szóvivője. A kocsiban egyedül a sofőr utazott, aki olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt

Baleset az esőben

Egyetlen ép elem sem maradt a Suzuki miután összeütközött egy másik autóval Kecskemét határában. A kocsi Helvécia felé tartott, amikor a szakadó esőben az M5-ös autópálya felüljárójának pillére mögül elé hajtott egy autós. A Suzuki a kocsi oldalának csapódott.

Eltört a combja

Ketten ültek benne, a sofőr beszorult a roncsba, de utasa és az eléjük kanyarodó kocsi vezetője is megsérült. „Bajtársaim három főt vizsgáltak meg. Az egyikőjük súlyos combcsonttörést szenvedett, míg a másik két személy könnyebb sérüléseket szenvedett, egyikőjük mellkasfali zúzódást, másikójuk pedig könnyebb koponyasérülést szenvedett a balesetben. A sérülteket a mentők kórházba szállították” – mondta el az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kommunikációs munkatársa, Csillag Dávid.

Nem tudták, ki az áldozat

Az ország egy másik pontján is halálos baleset történt. A Győr-Moson-Sopron megyei Kimle határában 49 éves áldozat feltehetően az út közepén sétált és nem volt rajta fényvisszaverő mellény. Iratok sem voltak nála, ezért egy ideig a rendőrök sem tudták ki az áldozat.

A sötétben mászkált az úton

Pókhálósra tört a szélvédője, kitört a lámpája annak az autónak, amely szombat este elgázolt egy gyalogost a Győr-Moson-Sopron megyei Kimle határában az 1-es főúton. Egy helyi hírportál szerint a férfi a baleset előtt több autót is megpróbált megállítani a sötétben, de nem járt sikerrel. A gázolás után a mentők ugyan hamar a helyszínre értek, de az elgázolt gyalogoson nem tudtak segíteni.

Már csak a halál beálltát állapíthatták meg

„Egy középkorú férfi a baleset következtében sajnos olyan súlyos, az élettel összeegyeztethetetlen koponya és gerincsérüléseket szenvedett, hogy bajtársaim már csak a halál tényét tudták megállapítani” – ismertette az OMSZ kommunikációs munkatársa.

A vizsgálat mondja meg a pontos válaszokat

Ma már csak az útra felrajzolt krétacsík és néhány letört autóalkatrész jelzi, hol történt a tragikus baleset, a baleset körülményeit vizsgálják. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt kép illusztráció, forrás: Facebook.)