Életet mentett az idős néninél, hogy a szomszédjával különleges jelrendszert alakítottak ki. Eleinte mosolyogtak a családtagok a két néni jelkódjain, de amikor megtörtént a baj, minden más értelmet nyert.

Két, 80 év feletti idős hölgy különleges kapcsolata

A Csongrád-Csanád vármegyei Bordányban két egyedül élő idős néni saját jelrendszert alakított ki, hogy figyeljenek egymásra. Egymással szemben laknak, tulajdonképpen barátnők, mindketten 80 fölöttiek, de nem akarnak elköltözni a falujukból.

Ezer éve ismerték egymást

Édesanyám és a szembe szomszéd néni jó barátnők. Nehezen mozognak, de mindig találnak egy kis lehetőséget pletyizésre – mesélte a Borsnak az egyik hölgy lánya, Ildikó.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kitaláltak egy jelrendszert

„Megegyeztek abban, hogy mi mit fog jelenteni. Ha alul egy pici rész már látszik az ablakból, de gyakorlatilag majdnem teljesen le van engedve még a redőny, akkor a másik még alszik. Ha a redőnyből már csak 8-10 csík látszik, akkor felébredt, de még nem kelt fel. Abban az esetben, ha nem látszik egy lamella sem a redőnyből, az azt jelzi, hogy a másik felkelt”

Életet mentett

Aztán egy nap minden értelmet nyert a jelrendszerből, amikor Ildikót kétségbeesetten hívta az anyukája, hogy a szomszéd még 13 órakor sem mozdította meg a redőnyt. Rögtön telefonált a néni gyerekeinek, akik nemsokára oda is értek, a néni szerencséjére.

Hajnal óta feküdt a földön magatehetetlenül

Szegény idős hölgy ugyanis elesett, és nem tudott felkelni, hajnal óta a földön feküdt, a telefont se érte el.

Súlyos állapotból tért vissza

Az állapota súlyos volt, több hétre kórházba is került, de azóta már otthon van, úgyhogy végül szerencsésen végződött a történet, köszönhetően a jelrendszernek.

Eszméletlen volt

Egy gépkocsivezetővel szemben intézkedtek a rendőrök 2022. július 19-én az esti órákban Körmenden, a Somogyi Béla utcában, amikor az út mellett található ház udvaráról egy hölgy lépett oda hozzájuk segítséget kérni. Tájékoztatta a rendőröket, hogy egy idős nő eszméletlen állapotban fekszik az udvaron

Megkezdte az újraélesztést

Gaál Adrián r. őrmester, a Körmendi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának járőre késlekedés nélkül az udvarra sietett. A földön fekvő hölgy életjelet nem mutatott, külső ingerekre nem reagált, ezért azonnal megkezdte az újraélesztést, ezzel egyidőben pedig hívták a 112-es segélyhívószámot, így rövid időn belül a Mentőszolgálat munkatársai is a helyszínre értek.

Kórházba szállították

A 70 éves hölgyet a gyors és szakszerű újraélesztést követően stabil állapotban szállították kórházba, számolt be róla holnapján a rendőrség.

Pár napja bepanaszoltak egy mentőtisztet

Amint azt a Kékvillogó is megírta újraélesztés közben káromkodott véletlenül aggodalmában egy fiatal mentőtiszt, amit több oldalas levélben kifogásolt az egyik szemtanú. Az eset után az orvosigazgató elnézést kért.

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt fotó: