Újraélesztés közben káromkodott véletlenül aggodalmában egy fiatal mentőtiszt, amit több oldalas levélben kifogásolt az egyik szemtanú. Az orvosigazgató elnézést kért.

Mellkasi panasza volt

Különös panasz érkezett a mentőkhöz. Bajtársaink szeme láttára állt meg a szíve annak az 50 év körüli férfinek, akit már éppen mellkasi panaszai miatt vizsgáltak egy fővárosi közterületen múlt héten – írja az OMSZ a Facebook oldalán. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Hangosan káromkodott

A poszt szerint az életmentők azonnal megkezdték az újraélesztést, ami alatt a beteg keringése többször beindult, majd ismét összeomlott. Eközben káromkodott véletlenül aggodalmában fiatal mentőtiszt, amit több oldalas levélben kifogásolt az egyik szemtanú.

Elnézést kértek

Az érintettek meghallgatása után az orvosigazgató írásban kért elnézést ‘a mentés hevében elhangzott átkozódás’ miatt, majd szakmai dicséretben részesítette a mentőegységet, amiért az elhúzódó újraélesztés után végül stabil állapotban szállíthatták kórházba a beteget.

Gratulálnak

Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek gratulálunk! – zárták a posztot.

Poszt a mentők oldalán

Nehéz időszakon vannak túl a mentősök

Az elmúlt időszak a mentőket különösen nagy erőpróba elé állította: tavaly több mint 1,25 millió mentőfeladatot végeztek, 116 ezer koronavírus-beteget vittek kórházba, és több mint 1,3 millió járványügyi mintavételt szerveztek meg, illetve hajtottak végre.

Sikeresen helytálltak

A sikeres helytállás a 8500 mentődolgozó felkészültségének és elhivatottságának, valamint a társadalom támogató összefogásának is köszönhető, hiszen a járvánnyal kapcsolatos pluszfeladatok ellátását országszerte önkéntesek is segítették.

Két percben az újraélesztésről:

Mindenkinek ismernie kellene

A segítőnek fel kell tudnia ismerni, milyen segítségre szorul a sérült személy. Keringésleállás esetén, ha van defibrillátorpont a közelben, ha nincs, az alapszintű újraélesztés az egyetlen esély a túlélésre. A defibrillátor programok terjedése önmagában szükségessé teszi a korszerű újraélesztési ismeretek terjesztését. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Mentők