Késlekedés nélkül kezdte meg egy idős hölgy újraélesztését egy körmendi rendőr. A hölgy eszméletlen állapotban feküdt az udvaron, amikor a járőr rátalált.

Eszméletlen volt

Egy gépkocsivezetővel szemben intézkedtek a rendőrök 2022. július 19-én az esti órákban Körmenden, a Somogyi Béla utcában, amikor az út mellett található ház udvaráról egy hölgy lépett oda hozzájuk segítséget kérni. Tájékoztatta a rendőröket, hogy egy idős nő eszméletlen állapotban fekszik az udvaron. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Megkezdte az újraélesztést

Gaál Adrián r. őrmester, a Körmendi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának járőre késlekedés nélkül az udvarra sietett. A földön fekvő hölgy életjelet nem mutatott, külső ingerekre nem reagált, ezért azonnal megkezdte az újraélesztést, ezzel egyidőben pedig hívták a 112-es segélyhívószámot, így rövid időn belül a Mentőszolgálat munkatársai is a helyszínre értek.

Kórházba szállították

A 70 éves hölgyet a gyors és szakszerű újraélesztést követően stabil állapotban szállították kórházba, számolt be róla holnapján a rendőrség.

Fotón a hős járőr:

Pár napja bepanaszoltak egy mentőtisztet

Amint azt a Kékvillogó is megírta újraélesztés közben káromkodott véletlenül aggodalmában egy fiatal mentőtiszt, amit több oldalas levélben kifogásolt az egyik szemtanú. Az eset után az orvosigazgató elnézést kért.

Mellkasi panasza volt

Mint arról portálunk is beszámolt különös panasz érkezett a mentőkhöz. Bajtársaink szeme láttára állt meg a szíve annak az 50 év körüli férfinek, akit már éppen mellkasi panaszai miatt vizsgáltak egy fővárosi közterületen múlt héten – írja az OMSZ a Facebook oldalán. 

Hangosan káromkodott

A poszt szerint az életmentők azonnal megkezdték az újraélesztést, ami alatt a beteg keringése többször beindult, majd ismét összeomlott. Eközben káromkodott véletlenül aggodalmában fiatal mentőtiszt, amit több oldalas levélben kifogásolt az egyik szemtanú.

Elnézést kértek

Az érintettek meghallgatása után az orvosigazgató írásban kért elnézést ‘a mentés hevében elhangzott átkozódás’ miatt, majd szakmai dicséretben részesítette a mentőegységet, amiért az elhúzódó újraélesztés után végül stabil állapotban szállíthatták kórházba a beteget. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció