Letépte egy karbantartó alkarjának egy részét a diófeldolgozó gép. A Fonyódi Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolja a mezőgazdasági cég ügyvezetőjét.

Karbantartóként foglalkoztatta

A vádirat szerint az ügyvezető karbantartóként foglalkoztatta a megfelelő szakképzettséggel és orvosi alkalmassági véleménnyel sem rendelkező, speciális munkavédelmi oktatásban nem részesült férfit, akinek a feladatát képezte egy diófeldolgozó gépsor karbantartása. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Komoly hiányosságok

A gépsor veszélyes terei azonban nem voltak megfelelő módon elhatárolva, a berendezés a szükséges védőburkolatok hiányában üzemelt, illetőleg a gépsor veszélyes helyeinek közelében nem került elhelyezésre vészleállító kapcsoló.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem tett semmit

Az ügyvezető emellett nem tett az ellen sem, hogy az alkalmazott szakszerűtlen módon a gép kikapcsolása nélkül, üzemelés közben végezzen beállításokat az eszközön.

Elvesztette az egyensúlyát

Ilyen előzmények után a férfi az üzemben lévő gépsoron végzett beállítást, amikor elveszítette az egyensúlyát és a kezében tartott villáskulcsot elkapta a diófeldolgozó szalag, majd azzal együtt berántotta a kezét a szalag és feszítődob közé.

Maradandó fogyatékosság

A karbantartó súlyos, maradandó fogyatékossággal járó sérülést szenvedett. Úgy tudjuk, hogy az alkarjának egy részét tépte le a gép, és emiatt amputálni kellett a keze egy részét. Az ügyészség pénzbüntetést kért az ügyvezetőre.

Semmi nem maradt

A Kékvillogó.hu írt arról korábban, hogy öt hónap alatt elköltötte édesanyja és annak volt férje a 25 éves teljesen lebénult férfi életjáradékát. 164 millió forintból Tamásnak annyi pénze nem maradt, hogy kifizesse segítőit. A szülők ingatlanokat vásároltak a pénzből, majd eladták azokat, a pénzt pedig felélték.

Szerencsétlen baleset

Tóth Tamás egy budapesti építkezésen dolgozott. 2016 szeptemberében egy állványról olyan szerencsétlenül esett el, hogy nyaktól lefelé lebénult.   A 25 éves férfi tudta ép maradt, beszélni is képes, de amióta elszakadt a gerincvelője, csak a szemét tudja mozgatni. Tamás, a balesete után 164 millió forint életjáradékot kapott.

Tamás édesanyja tett feljelentést

2020. január 20-án Tamás édesanyja feljelentést tett, mert 2019-ben három hónapon keresztül rendszeresen vásároltak a számlájáról összesen 3 millió forint értékben. Az elkövető D. Attila, a nő volt házastársa, akivel megromlott a kapcsolata, ezért különköltöztek. A férjnek azonban volt egy társkártyája, amit továbbra is használt.

Ingatlant és autót vásároltak

A nyomozó elmondta, hogy a szülők három nagyobb értékű házat, két nagy értékű kocsit is vásároltak a fiatalember tudta nélkül, sőt egy quadot is beújítottak. Amikor a pénz elfogyott, eladták a két korábban vásárolt ingatlant, majd azt az összeget is elköltötték.

Segítőre szorul

Tamás jelenleg az édesanyjával él, de egy segítő is támogatja a mindennapokban. „Én két lakásról tudok, amit a kártérítésből vettem. Egyet magamnak, egyet pedig anyának és az öcsémnek. A férjével ekkor már nem éltek együtt, válófélben voltak. A lakás akkor anyu nevére került, Attila pedig kiforgathatott a vagyonomból. Tudtommal nem a saját társkártyájáról, hanem anyukám bankkártyájáról végezte az online rendeléseket, a saját részére” – mondta Tamás. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció