Öt hónap alatt elköltötte édesanyja és annak volt férje a 25 éves teljesen lebénult férfi életjáradékát. 164 millió forintból Tamásnak annyi pénze nem maradt, hogy kifizesse segítőit. A szülők ingatlanokat vásároltak a pénzből, majd eladták azokat, a pénzt pedig felélték.

Szerencsétlen baleset

Tóth Tamás egy budapesti építkezésen dolgozott. 2016 szeptemberében egy állványról olyan szerencsétlenül esett el, hogy nyaktól lefelé lebénult. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

164 milliós életjáradék

A 25 éves férfi tudta ép maradt, beszélni is képes, de amióta elszakadt a gerincvelője, csak a szemét tudja mozgatni. Tamás, a balesete után 164 millió forint életjáradékot kapott.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Tamás édesanyja tett feljeljelentést

2020 január 20-án Tamás édesanyja feljelentést tett, mert 2019-ben három hónapon keresztül rendszeresen vásároltak a számlájáról összesen 3 millió forint értékben. Az elkövető D. Attila, a nő volt házastársa, akivel megromlott a kapcsolata, ezért különköltöztek. A férjnek azonban volt egy társkártyája, amit továbbra is használt.

Az édesanya számlájára jött a pénz

„A nyomozás során észrevettük, hogy a számlára érkezett egy 164 millió forintos egyszeri utalás. Ekkor derült ki, hogy nem a nőnek járt az összeg, hanem az üzemi balesetben megsérült fiának, aki kártérítést kapott”– mondta a Blikknek Istók Gergely rendőr alezredes, a 18. kerületi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője.

Felélték a kártérítést

„A fiatalember ágyhoz kötve él, a nap 24 órájában biztosítani kell az ellátását, a gondozását. Mindezt az a pénz fedezte volna élete végéig, de az összegből nem maradt semmi. A szülők a lebénult gyermekük számára csupán egy laptopot, egy kerekesszéket és egy ágyat vásároltak, a fennmaradó összeget pedig rövid idő alatt felélték” – nyilatkozta Istók Gergely.

Ingatlant és autót vásároltak

A nyomozó elmondta, hogy a szülők három nagyobb értékű házat, két nagy értékű kocsit is vásároltak a fiatalember tudta nélkül, sőt egy quadot is beújítottak. Amikor a pénz elfogyott, eladták a két korábban vásárolt ingatlant, majd azt az összeget is elköltötték.

5 hónap alatt felélték a kártérítést

Tamás nevelőapját tavaly februárban üzletszerűen, különösen nagy kárt okozó csalással gyanúsították meg. A Blikk információja szerint a kártérítési összeg 2019 júliusában érkezett meg, decemberre már semmi nem maradt belőle. A meggyanúsított férfi az mondta, nem érzi magát bűnösnek.

Segítőre szorul

Tamás jelenleg az édesanyjával él, de egy segítő is támogatja a mindennapokban. „Én két lakásról tudok, amit a kártérítésből vettem. Egyet magamnak, egyet pedig anyának és az öcsémnek. A férjével ekkor már nem éltek együtt, válófélben voltak. A lakás akkor anyu nevére került, Attila pedig kiforgathatott a vagyonomból. Tudtommal nem a saját társkártyájáról, hanem anyukám bankkártyájáról végezte az online rendeléseket, a saját részére” – mondta Tamás.

Nem tudta kifizetni a segítőit

Tamás szerint nevelőapja letiltotta az édesanyja telefonjára érkező banki sms-eket. A rokkant férfi decemberben már sejtette, hogy baj van, mert a kártérítést kezelő kezelő édesanyjától már annyi pénzt sem kapott, hogy ki tudjam fizetni a segítőit.

Tamás hisz édesanyja ártatlanságában

A férfi szerint édesanyja volt férje tőrbe csalta az asszonyt. Szerinte az asszony nem vett részt a kártérítés eltüntetésében. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Így segíthet Tamásnak

A rokkant férfi azt kéri, aki tud és szeretne segíteni, itt tudja megtenni: Tóth Tamás; 11773171-00476090-0000000

Kiemelt kép: illusztráció