Elgázolt egy embert Székesfehérvárnál a Déli pályaudvarról Balatonfüredre tartó Vízipók InterRégió vonat. A helyszínelés végéig – várhatóan késő éjszakáig – egy vágányon szünetel a forgalom Székesfehérvár és Szabadbattyán között. Emiatt 15-20, esetenként 20-30 perccel nőhet a menetidő

Gázolás Székesfehérvárnál

A Déli pályaudvarról Balatonfüredre tartó, Székesfehérvárról 20:19-kor továbbindult Vízipók InterRégió elgázolt egy embert Székesfehérvárnál. A helyszínelés végéig – várhatóan késő éjszakáig – egy vágányon szünetel a forgalom Székesfehérvár és Szabadbattyán között. Emiatt 15-20, esetenként 20-30 perccel nőhet a menetidő a Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa és a Budapest-Székesfehérvár-Tapolca vonalon. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Pótlóbuszokkal utazhatnak tovább

A gázolásban érintett Vízipók InterRégió (19718) utasait Balatonfüredig közlekedő pótlóbuszokra szállítják át – adta hírül néhány perce a Mávinform.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Gázolás Rákoshegy és Rákos között

A BudaPestkörnyéke.hu tudósított arról, hogy a pénteki nap sem múlik el vasúti tragédia nélkül: Rákoshegy és Rákos között egy szerelvényvonat elgázolt egy embert. A helyszínelés végéig a két állomás között csak egy vágányon közlekedhetnek a vonatok. A Budapest–Újszász–Szolnok–Békéscsaba vonalon legalább 15-30 perccel meghosszabbodhat a vonatok menetideje. 

Gázolás Káposztásmegyernél

Néhány napja írt arról a BudaPestkörnyéke.hu, hogy a Nyugati pályaudvarról Szobra elindult Z70-es vonat Káposztásmegyernél elütött egy embert, aki a balesetben életét vesztette. A vonat utasait a katasztrófavédelem segítségével szállították át a következő G70-es vonatra.  

Egy vágányon közlekedtek

A baleseti helyszínelés miatt Rákospalota-Újpest és Dunakeszi között a vonatok csak egy vágányon közlekedtek, a szobi vonalon 15-30 perccel hosszabb menetidőre és járatkimaradásokra kellett számítani.

Halál az üllői állomáson

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról áprilisban, hogy több szemtanúja volt annak a tragikus esetnek, amely az üllői vonatállomáson történt: az arra közlekedő vonat halálra gázolt egy helyi férfit. Az üllőiek szerint biztosan öngyilkosság történt, ugyanis a férfi önszántából feküdt a sínekre.

Szemtanúk is voltak

Mivel az eset fényes nappal történt, így több szemtanú is volt. Elmondták, hogy a férfi egészen egyszerűen fogta, lesétált a sínekre, és lefeküdt, pontosan azelőtt, hogy a tehervonat berobogott volna az állomásra.

Nem lehetett rajta segíteni

A férfin nem lehetett segíteni: mivel az utolsó másodpercben került a közelgő szerelvény alá, így a vonatnak már esélye sem volt megállni, sem a körülötte állóknak segíteni. Az egész szörnyűség pillanatok alatt lezajlott.

A helyiek jól ismerték az áldozatot

S. Attila az elmúlt években hajléktalanként élt. A helyeik azonban szerették a férfit, mint mondták: soha, senkinek nem ártott, mindenki kedves és segítőkész embernek ismerte. Azonban, mint mondták, tragédiákkal tarkított éveket tudhat maga mögött.

Mindenkinek segített

Bárki kérhetett bármit tőle, Attila azonnal rohant segíteni. A környéken tudták, hogy hajléktalanként él, és sokan igyekeztek neki segíteni. Ő soha, senkinek nem ártott, és nem a munkakerülés vagy éppen a lustaság miatt jutott el idáig, mondták róla. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció