Autóval utazott 4 hónapos gyermekükkel Nagytarcsa környékén egy házaspár tegnap délután, mikor arra lettek figyelmesek, hogy kisfiuk nem mozdul a gyermekülésben.

A csecsemő nem reagált

Félreálltak egy benzinkútnál és megpróbálták felébreszteni, a csecsemő azonban nem reagált, így a rémült szülők azonnal mentőt hívtak. A telefonos utasítások alapján megvizsgálták gyermeküket, aki már nem lélegzett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Azonnal hívták a mentőket

„Tapasztalt mentésirányító bajtársunk rögtön több egységet, köztük gyermekrohamkocsit is riasztott a helyszínre, miközben az újraélesztés lépéseire instruálta a házaspárt. Az édesapa bár borzasztóan megijedt, pontosan követte az életmentő utasításokat. A mentőegységek perceken belül helyszínre értek és közösen küzdöttek tovább a baba életéért.”

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Időben jött a segítség

„Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek, a gyermeket kritikus állapotban szállították kórházba a mentők. Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek gratulálunk!” – írja a Facebookon közzétett bejegyzésében az Országos Mentőszolgálat.

Január végén egy édesapa élesztette újra a gyermekét

A BudapestKörnyéke.hu számolt be róla, hogy miután hazavitte újszülött gyermekét egy pár Székesfehérváron, valóra vált a legrosszabb rémálmuk. A mindössze három napos csecsemő ugyanis etetés után hirtelen fuldokolni kezdett, ezért a rémült édesapa rögtön mentőt hívott, majd a telefonos utasítások szerint megvizsgálta gyermekét. A csöppség azonban ekkor már nem lélegzett.

Jól csinálta az újraélesztést

Emiatt a mentésirányító azonnal több egységet, köztük mentőorvosi kocsit is riasztott a helyszínre, miközben az újraélesztés lépéseire instruálta a szülőket. Bár az apuka borzasztóan megijedt, az utasításokat pontosan követve küzdött a csecsemő életéért, ami néhány perc múlva sikerre vezetett és a kicsi légzése visszatért.

Stabil állapotban került kórházba

Ekkor már azonban megérkeztek a mentősök, akik emelt szinten folytatták tovább az ellátást, majd végül stabil állapotban szállíthatták kórházba a gyermeket. A mellékelt fotó szerint a kicsi jól van és nem szorul további ellátásra.

Tavaly karácsony

Tavaly karácsonykor hasonlóan heroikus küzdelem zajlott, miután egy egyhónapos kislány fulladozni kezdett, anyukája pedig pánikrohamot kapott emiatt. Mint beszámoltunk róla, a feleség egyedül maradt otthon a csöppséggel, amikor megtörtént a baj.

Egy ápolónő is segített

Körülbelül 13 óra után a kislány fulladozni kezdett, az anya pedig emiatt pánikrohamot kapott és segítségért kiabált. Szerencséjük volt: az utcán lévő emberek és szomszédok rohantak át a rémült asszonyhoz, és volt köztük egy idegen hölgy, egy ápolónő, aki szakszerűen segített, hogy a kislány újra levegőt kapjon.

Nem történt nagyobb baj

Eközben értesítették a mentőket, akik perceken belül a helyszínre érkeztek és szakszerűen megvizsgálták a picit. Nagyobb baja nem lett a kicsinek, így nem vitték be a kórházba, de megnyugtatták az anyukát, hogy minden rendben van és ha továbbiakban ismét gond lenne, akkor ismét jönnek segíteni.

Útban volt a negyedik gyermek

Két évvel ezelőtt Veszprémben pedig egy újszülöttet kellett újraéleszteni. Mint korábban beszámoltunk róla, egy májusi hajnalon negyedik gyermeke születéséhez kérte a mentők segítségét. A kislány világrajöttét telefonon keresztül egy mentésirányító segítette. Miközben az egységek a helyszínre tartottakA kislány pillanatok alatt megszületett, ám hamar abbahagyta a sírást és már nem vett levegőt. Az életéért másfél órán át küzdöttek.

Folyamatosan segítettek

„Vonalban levő bajtársunk éppen diktálni kezdte az újraélesztés lépéseit, amikor megérkezett az első mentőegység, akik emelt szinten folytatták az életmentést” – írta akkor az Országos Mentőszolgálat. Perceken belül további mentőerők érkeztek a helyszínre.

Minden jól alakult

Köztük a speciális koraszülött rohamkocsi is megjött. Szerencsére itt is jól zárult a történet, ugyanis másfél órás megfeszített küzdelem után, végül stabil állapotban szállíthatták kórházba az újszülöttet. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció