Meghökkentő videót osztott meg a Magyar Közút arról, hogyan vontat egy kamion egy másikat nem messze Budapesttől. A KRESZ és a józan ész minden szabályát felrúgták a kamionosok. A videót a cikkünk alján lehet megnézni.

Gyanús lett a két kamion

Az M7-es autópálya fővároshoz közeli szakaszán, a 26-os kilométerszelvény térségében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. diszpécsere észrevette az egyik forgalomfigyelő kamerájukon, hogy gyanúsan közlekedik egymás mögött két kamion. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kötéllel vontatta a másikat

Rájuk közelített a kamerával és meglátta, hogy az egyik kamion egy egyszerű spaniferrel, lényegében egy kötéllel vontatja a mögötte haladó 40 tonnás járművet. Végül a kamionok egy közeli pihenőhelyre kihajtottak a sztrádáról.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Csak vontatórúddal lehet kamionokat vontatni

A közútkezelő fontosnak tartotta megjegyezni, hogy a KRESZ előírásai szerint 3,5 tonna feletti össztömegű járművet csak – a húzó- és a nyomóerők felvételére egyaránt alkalmas – merev vontatórúddal szabad vontatni.

Felelőtlen kamionosok

Elképzelni is szörnyű, mi történt volna, ha valamiért hirtelen fékeznie kell az elől haladó kamionnak és a tőle néhány méterre vontatott jármű belerohan. A két kamionos nagyon felelőtlen volt.

Tilos és életveszélyes

Pécsi Norbert, a Magyar Közút kommunikációs igazgatója elmondta, ha ilyen helyzetbe kerül egy kamionos, mindenképpen hívjon kamionmentőt, ne próbálkozzanak a köteles megoldással, hiszen az tilos és életveszélyes is. 

Horrorkaravánok az autópályákon

Súlyos milliókkal büntették meg azt a sofőrt, aki az eddig elfogott horrorkaravánok egyik legnagyobbikával bukott le az M5-ös autópályán. A Svédországból indult kolosszus afgán üzemeltetői a biztonságos szállításra alkalmas felépítményt eltávolítva két teherautót pakoltak egy biciklivel megfejelve egy harmadikra.

Teherautón teherautó és azon is egy teherautó

2,5 milliós bírság a gépszörnyre

A közlekedési szakemberek megálljt parancsoltak a karavánnak, amit nem is engedtek tovább. A sofőr a többszörös szabálysértései miatt több mint 600 ezer forintos bírságban részesült. A szállítóra közel 2 millió forint bírságot szabtak ki. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt a videó a horrorvontatásról

@magyarkozut Ilyen horrorvontatást még tuti nem láttál! Rúd helyett egy egyszerű spaniferrel oldották meg a kollégák nemrég a vontatást az M7-esen. Hasonló esetekben inkább hívjunk profi segítséget, kamionmentőt. #magyarkozut #nekedbe #nekedbee #nekedbeszeretnemlatni #pusztuljonfyba #pusztuljonaforyouba #foryou #fy #4u #4you #fyp #4yp #dontdoit #necsinald #kresz ♬ eredeti hang – magyarkozut

Kiemelt kép: illusztráció