Az elmúlt évek alatt jelentősen megugrott a csavarbehajtó szerszámgépek kínálata, hiszen már nemcsak a különböző ipari létesítmények, szerelőműhelyek részére elérhetőek ezek az eszközök. Ez pedig egy nagyszerű dolog, hiszen a modern és hatékony szerszámgépek, amilyenek manapság a különféle csavarbehajtó modellek is, jelentősen megkönnyítik a ház körüli munkát vagy a barkácsolást.

Csavarbehajtó többféle kivitelben

Manapság az akkus változatok számítanak a modern kor vívmányainak, hiszen az egyre fejlettebb akkuknak és motoroknak köszönhetően kiemelkedő teljesítményt lehet kipasszírozni ezekből az eszközökből. Általános felhasználás tekintetében mindenképp hasznosnak számít egy akkus csavarbehajtó beszerzése, mivel ez a szerelgetés, javítgatás, barkácsolás során egy alap eszköznek számít. Amennyiben helyhez kötött az adott tevékenység és fix áramforrás is a rendelkezésünkre áll, akkor a műhelybe akár egy vezetékes változatot is választhatunk.

A lakásfelújítás, építkezés során a gipszkarton szerelés egyik elengedhetetlen eszköze egy minőségi gipszkarton csavarozó, ami szintén számos gyártó termékkínálatában szerepel. Természetesen az adott modell márkája is fontos lehet ebben az esetben, bár nehéz lenne győztest hirdetni az olyan nagy nevek közül, mint a HiKOKI és a Makita. Mindkét cég kitűnő csavarbehajtó kínálatot vonultat fel évről évre.

Milyen manapság egy minőségi csavarbehajtó?

Függetlenül attól, hogy milyen területen használjuk, érdemes egy kicsit tüzetesebben szemügyre venni, hogy melyek azok a tényezők, amiket érdemes figyelembe venni vásárláskor. Elsősorban fontos a strapabíró, mégis könnyen kezelhető kivitel. A szerszámok kiegyensúlyozott kialakítása és a kényelmes, gumírozott markolat könnyű kezelhetőséget tesz lehetővé. A borítás alatt megbúvó szénkefementes BL motor pedig az időtálló kialakításról tesz tanúbizonyságot, hiszen nincs benne olyan forgórész, ami leéghet, mint a régebbi változatok esetében. A teljesítményfelvétel mellett, ami Wattban van megadva, a nyomaték is sokat számít, amit Nm-el jelölnek a csavarbehajtó leírásában.

Minél nagyobb a fordulatszám, annál hatékonyabb fúrógépként használható az adott csavarbehajtó. A fordulatszámszabályozás pedig még alaposabb munkavégzést tesz lehetővé, a különféle anyagok csavarozása és fúrása során.

A legújabb vezetékes változatok bármely típusú áramfejlesztőről üzemeltethetőek. Régebbi modellek esetében gondot jelentett a hosszabbító okozta feszültségesés. Viszont a mai kifinomult elektronikával szerelt csavarbehajtók nem érzékenyek erre a jelenségre.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.