A Dunakeszi Járási Ügyészség vádat emelt három férfi ellen, akik több év alatt közel hatvanmillió forint értékű mobiltelefont csaltak ki az egyik mobilszolgáltatótól – írják az Ügyészség szerkesztőségünknek küldött közleményében.

100 mobiltelefont rendeltek

A vádirat szerint az egyik dunakeszi illetőségű elkövető 2014 és 2019 között, több mint száz darab mobilkészüléket rendelt az egyik szolgáltató webshopjából. Minden esetben részletre vásárolt, és csak minimális kezdőösszeget kellett befizetnie. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A telefonok árának csak egy részét fizette ki

A közel tizenötmillió forint összértékű készülékek vonatkozásában mindössze hárommillió forintot fizetett meg. Az így megszerzett telefonokat pedig eladta.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Kamuzott az adatokkal

A nagyszámú ügyletet úgy tudta megvalósítani, hogy személyes adataiban mindig beiktatott egy-egy kis elírást, így a szerződők egyezősége sokáig nem tűnt fel a szolgáltatónak.

12 milliót érő mobiltelefon 1,5 millióért

Az elkövető egy bérleti ügylet kapcsán megszerezte két másik személy személyes adatait is. Azokat felhasználva további, több mint ötven darab, közel tizenkétmillió forint összértékű készülékhez jutott a korábbiakhoz hasonló módon, miközben csak másfélmillió forintot fizetett be részletekben.

Vérszemet kaptak, még többet loptak

A férfi a módszerét két további ismerősével is megosztotta. Ők a segítségével és útmutatásai alapján további, közel harmincmillió forint összértékben jutottak mobilkészülékekhez miközben csak kevesebb, mint hatmillió forintnyi részletet teljesítettek, mielőtt a fizetést beszüntették volna.

Vádat emeltek

A Dunakeszi Járási Ügyészség az ügyben az elkövetők ellen folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett, jelentős kárt okozó csalás bűntette miatt emelt vádat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció