Felmentette a bíróság azt a 27 éves férfit, aki egy nyugdíjas házaspárt megölt, majd holttestüket egy vízaknában rejtette. Kálmán azért ment az idős házaspár portájára, mert disznótorost akart lopni. Miután a későbbi áldozatok megzavarták a lopást, kegyetlenül végzett velük.

Vérnyomok a földön

Mint arról mi is hírt adtunk Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2021. március 7-én 6 óra 45 perckor érkezett bejelentés arról, hogy egy férfi hiába kereste Kislángon ismerősét, ezért otthonához ment, ahol a földön vérnyomokat talált.  A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Egy férfi és egy nő az áldozat

A kiérkező rendőrök a helyszínen egy nő és egy férfi holttestét találták meg, és már akkor megállapították, hogy halálukat idegenkezűség okozta.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Vascsövet, baltát és kést is használt az elkövető

A tettes vascsövet, kést és baltát is használt a bűncselekmény elkövetéséhez, egyiküket szinte feldarabolta, majd a holttesteket egy aknába dobta. A nyomozók egy órán belül elfogták az emberöléssel gyanúsítható 26 éves férfit, aki ellen emberölés bűntett miatt eljárást indítottak. A gyilkosság után néhány nappal a tettest Kislángra, helyszíni szemlére vitték vissza a nyomozók.

Döbbenten nézték a helyiek

A helyiek döbbenten nézték, amikor a férfit kiszállították a kocsiból, többen dühösen ordibáltak neki, miközben a családtagok megtörve, könnyek közt néztek a feltételezett elkövető, a tettes szemébe.

Disznótorost lopott

K. Kálmán az idős házaspárhoz is azért tört be, mert megtudta, hogy előző nap disznót vágtak. Hurkát és sonkát akart lopni.

Nagymamája nevelte

Kálmán a nagynénjénél lakott. Édesanyja elhagyta, édesapja sem vett részt az akkor még kisfiú nevelésében. A férfit nagymamája nevelte, de az idős asszony halála után Dankó Sándorné adott neki otthont.

Jó útra akarták téríteni Kálmánt

Dankóék azt állították a gyilkosság után, hogy mindent megtettek, hogy Kálmán jó útra térjen. „Leszoktattuk a drogról és az alkoholról, de továbbra is nagyon furcsán viselkedett. Állandóan dühkitörései voltak, ilyenkor mindent szétvert maga körül. Ezért nem is engedtük egyedül mozogni, mindig velünk volt. Nagyon szenvedtünk tőle, de az ember a vérét mégsem teszi az utcára. A gyámügyhöz hiába fordultunk, hogy segítsenek, soha nem tettek semmit”.

Felmentette a bíróság

Hétfőn a Székesfehérvári Törvényszék felmentette a 27 éves Kálmánt. A bíróság ítélete szerint a férfi olyan kóros állapotában követte el a kettős gyilkosságot, amely képtelenné tette őt a cselekménye következményeinek felismerésére, illetve arra, hogy a felismerésnek megfelelően cselekedjék. A férfit emiatt felmentették az emberölés vádja alól és elrendelték a kényszergyógykezelését.

Élelmiszerért indult

A vádirat szerint a gondnokság alatt álló férfi azért indult el éjjel az otthonából, hogy élelmiszert szerezzen. Bemászott a nyugdíjas pár házának kerítésén, egy vascsővel lefeszítette a füstölőkamra lakatját és magához vette a helyiségben tárolt füstölt árut, azonban a cselekménye során az idősek megzavarták.

A szúrás miatt haltak meg

A tettes ekkor az élelmiszer megtartása érdekében többször is megszúrta a 81 és 73 éves áldozatait a nála lévő 13 centi pengehosszúságú késsel. A nyugdíjasok a szúrások miatt elvéreztek az udvaron.

Mindenki tudomásul vette az ítéletet

A férfi a holttesteket az udvaron lévő vízaknába rejtette, gallyakkal és az aknafedéllel lefedte, majd a húsokat az útközben talált kerékpárra pakolta, és elindult haza. Az ítéletet az ügyész, a vádlott és a védője is tudomásul vette.  A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: K. Kálmán a helyszíni szemlén – Forrás: police.hu