Két sikeres újraélesztésről számolt be hétfőn az Országos Mentőszolgálat. Egy budapesti drogériában a pénztáros élesztette újra az egyik vásárlót, Tamásiban viszont édesapja mentette meg a súlyos cukorbeteg férfi életét.

Drogériában lett rosszul

Egy budai drogériába kérték a mentők gyors segítségét múlt héten, mert egy férfi hirtelen összeesett a kasszánál. Tapasztalt mentésirányítónk utasításai szerint, a bejelentő megvizsgálta a hatvan év körüli beteget, aki már nem lélegzett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A pénztáros kezdte meg az újraélesztést

Azonnal több mentőegység is indult segítségül, miközben a telefonon kapott instrukciók alapján, a pénztáros hölgy megkezdte az újraélesztést – írja az Országos Mentőszolgálat Facebook oldalán.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

 Egy órán keresztül élesztették újra

A mentők perceken belül helyszínre értek és emelt szinten küzdöttek tovább a férfi életéért. Az ellátás még csaknem egy órán keresztül zajlott a helyszínen, amit a talpraesett pénztáros továbbra is minden erejével próbált segíteni.

Kórházba vitték a férfit

Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek és a mentők stabil állapotban szállíthatták kórházba a férfit.

Autómosóban lett rosszul

Hétvégén pedig egy tamási autómosóba riasztották a mentőket, ahol egy 30 év körüli férfi érezte magát rosszul. Tapasztalt mentésirányító azonnal riasztotta a két percre levő esetkocsit, ám a helyzet tovább romlott a helyszínen.

Az apja kezdte meg az újraélesztést

A beteg vérkeringése közben összeomlott és édesapja kezdte meg az újraélesztést, amit a pillanatok alatt érkező mentők emelt szinten folytattak.

Mentőhelikopter érkezett

Az életmentés még sokáig zajlott az autómosónál, amihez hamarosan a mentőhelikopter legénysége is csatlakozott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ez a helikopter érkezett a helyszínre

Forrás: Facebook/OMSZ

Két éve szintén újra kellett éleszteni

Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek, bajtársaink stabil állapotban szállíthatták kórházba a férfit, akit két éve is ugyanezen a napon élesztettek újra a mentők.

Kiemelt kép: illusztráció