Jogosítvány nélkül száguldozó autós veszélyeztette a budapesti közlekedőket. A csepeli rendőrök azelőtt megállították, hogy balesetet okozott volna. A kocsiban kábítószergyanús anyagokat is találtak. Az autósüldözésről készült videót cikkünk végén tudod megnézni.

Szirénázás Csepelen

Szirénázástól voltak hangosak az amúgy csendes csepeli utcák 2022. február 8-án reggel 7 óra 30 perc körül, miután a 21. kerületi járőrök kocsiját meglátva gyorsított egy autós – írja a BudaPestkörnyeke.hu.

Le akarta rázni az rendőröket

A rendőrök megkülönböztető jelzést kapcsoltak, majd hangosbeszélőn is többször megállásra szólították fel az audist, de az megpróbálta őket lerázni.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Folyamatosan beszéltek a hangosbemondóba

A járőr folyamatosan mondta a hangosbemondóban, hogy „húzódjon félre” az autós, de a sofőr nem engedelmeskedett. Az üldözés közben a rendőr azzal is próbálta győzködni az autóst, hogy „semmi értelme a menekülésnek, a kamera úgyis mindent rögzít”.

Informálták a kollégáikat

Az üldözés közben a járőrök kapcsolatban voltak kollégáikkal, akiket folyamatosan arról tájékoztattak, hogy éppen merre üldözik az agyatlan autóst.

Azt hitték filmet forgatnak

A járőrök perceken át követték szirénázva, míg végül az Ölyv utcában megállásra kényszerítették. Több környékbeli azt hitte, hogy filmforgatás zajlik.

Jogsi nélkül vezetett

Kiderült, hogy a kocsit egy 25 éves férfi vezette, akinek korábban többször bevonták vezetői engedélyét ­– most sem rendelkezett érvényes jogosítvánnyal.

Gyanús anyagot találtak az autóban

Az autóban a rendőrök kábítószergyanús agyagokat találtak, amiket szakértői vizsgálat alá vetnek.

Őrizetbe vették a sofőrt

A járművezetőt és a mellette ülő férfit előállították a XXI. Kerületi Rendőrkapitányságra, előbbit engedély nélküli vezetés miatt őrizetbe is vették. A kábítószergyanús anyagok és a menekülés közben elkövetett jogsértések miatt külön eljárás indul.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A rendőrség az autósüldözésről az alábbi videót tette közé

Kiemelt kép: részlet a videóból – Forrás: police.hu