Továbbra is a rácsok mögött marad az a szarvasi hentes, akivel szemben emberölés miatt emeltek vádat a Békés Megyei Főügyészségen. A férfinak az volt a bűne, hogy egy kocsmai veszekedés során egy csontozókéssel szúrta meg a pultosnő élettársát.

Összeszólalkoztak

Az ügyészségi vádirat szerint a szarvasi hentes 2019 nyarán részegen vitába keveredett egy kocsmában, mivel a helyen már nem akarták tovább kiszolgálni. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Békés megyében történt az eset

Elfajult a vita

Mivel a férfi nem értette a felszólítást, ezért méltatlankodni és fenyegetőzni kezdett, majd amikor a pultosnő élettársa a férfi rendre intette, a hentes felkapta a csontozókést, amelyet beleszúrt a pultosnő párjának a gyomrába. A megszúrt férfi életét az idejében megkezdett, szakszerű orvosi ellátás mentette meg.

Fellebbezett

A letartóztatás meghosszabbítása miatt a hentes jelentett be fellebbezést, amelyet viszont gyorsan lesöpört a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség, mert egyrészt, a férfi indítványa nem volt eléggé alapos, másrészről pedig a férfi bűncselekménye 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Korábban is volt hasonló ügye

Ezenfelül a hentesnek korábban is volt erőszakos bűncselekménye, ezért fennáll vele szemben a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye is. A fellebbviteli főügyészség ezért is döntött a férfi a meghosszabbított letartóztatás mellett. A további eljárást a Gyulai Törvényszék folytatja le.

Elítélték a darnózseli hentest is

Mint korábban beszámoltunk róla, hat év után döntés született a darnózseli hentes ügyében, akit végül 21 év börtönre ítélt a bíróság. A vád szerint N. János hat évvel ezelőtt megölte, majd feldarabolta a vele váló félben levő feleségét.

Eltűnt a felesége

Amikor a hentes felesége úgy döntött, nem várja meg a gyermekek elhelyezéséről szóló döntést, visszaköltözött a családi házba, Darnózselibe. A költözés viszont nem valósult meg, ugyanis a nő néhány nappal az érkezése után eltűnt, s mint utólag kiderült, a férje végzett vele.

Kinyomozták az ügyet

A rendőrségi nyomozás során fény derült arra, hogy a tettes egy üres területen szétszórta az összeégett emberi maradványokat, és ezután azonnal bevitték a hentes a rendőrségre. N. János borzasztóan izzadt a kihallgatás során, de nem ismerte be a bűnösségét. Később azonban a bizonyítékok sora mind azt mutatta, hogy a férj oltotta ki a párja életét, a hentest pedig hat évvel a gyilkosság után börtönre ítélték.

21 évet kapott

N. Jánost végül 21 év fegyházra ítélték, a bíróság pedig egy héttel az ítélet előtt el is rendelte a férfi letartóztatását. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Rendőrautó – Forrás: BudaPestkörnyéke