Felmentette az elsőfokú bíróság azt a már tinédzser fiút, aki a vádak szerint szennyvízaknába dobta féltestvérét 2019-ben, aki akkor még 3 éves sem volt. A kisfiút csak órákkal később találták meg, mivel a csatorna fedelét is visszahúzta a gyilkos.

2019-ben történt

A borzalmas esetről itt a Kékvillogó oldalán is beszámoltunk, mint megírtuk a Borsd megyei Taktaharkányon szervezett a család egy összejövetelt még 2019-ben. Amíg a felnőttek a házban italoztak, addig a gyerekek felügyelet nélkül játszottak az udvaron és az utcán. A kétéves kisfiú ekkor tűnt el, akinek a teste később egy szennyvízaknából került elő.

Féltékenység

Az akkor 13 éves testvér a vádak szerint féltékeny volt öccsére, ezért ölte meg. A bíróságon viszont már mindent tagadott.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kukából ettek a gyerekek

Az eset idején az aknában 140 centis magasságig állt a fekáliával vegyült víz, ebbe fulladt bele a kisfiú – írja a Bors. A nyomozás során derült fény arra, hogy a ma már 16 éves fiú lehetett a tettes, az egész pedig annak volt köszönhető, hogy a család szörnyű körülmények közt élt, volt, hogy a kukából ettek a gyerekek.

Mindenki részeg volt

A tragédia előtt pedig épp húsvéti bulit tartottak a házban, ahol nem volt egyetlen felnőtt sem, aki józan lett volna.

Ott volt a gyerek cipője

Miután több órával később feltűnt a szülőknek, hogy eltűnt a gyermekük, keresni kezdték, és az akna mellett meg is találták a kisgyermek cipőjét. Ezután átkutatták a szennyvíztárolót, amelyből kiemelték az élettelen testét.

Az anya ellen is eljárás indult

Az ügy kapcsán az édesanya ellen is eljárás indult kiskorú veszélyeztetése miatt, írja az Index. Az ügyvéd elmondása szerint a család nyomorban él, többször fordult elő már, hogy a gyerekek a kukából ettek.

Nem megállapítható

A Miskolci Törvényszék bírája szerint ugyanakkor sem az orvosszakértői vélemény, sem a szemtanúk vallomása alapján nem megállapítható, hogyan került a kisfiú az aknába.

Ellentmondásos beszámolók

A szemtanúk ráadásul mind gyerekek voltak: a vallomásuk eredetileg is ellentmondásos volt és gyakran változott, az idő előrehaladtával máshogy emlékeztek az eseményekre. A fiú végig tagadott.

Kártérítést kaphat

Az eset óta a tinit kiemelték a családból, de felmentése ellenére továbbra is gyermekotthonban fog élni, és kártérítést is kaphat mindezért. A fiú és védője fellebbezett még a felmentéssel szemben is, azt akarják, hogy bűncselekmény hiányában mentsék fel.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI