Az idősebb, 34 éves férfi holttestét a tragédia helyszínén találták meg a kutatást végző szakemberek. A TEK délután arról tájékoztatott, hogy felfüggesztette a víz alatti keresést, miután a speciális eszközök – a drón- és a szonártechnika – sem mutattak emberi életre utaló körülményt.

Megtalálták

A rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársai közös ellenőrzésük során 2022. július 5-én 15 óra körüli időben Rácalmásnál, a Kis-Duna hídnál megtalálták a vízben az egy nappal korábban eltűnt büntetés-végrehajtási szervezet egyik hivatásos állományú tagját. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Azonosítják

Az azonosítás jelenleg is folyamatban van, de információk szerint az idősebb, 34 éves férfi holttestére bukkantak rá ma délután – írja a Blikk.

Felszínen keresnek tovább

A büntetés-végrehajtási szervezet, a rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársai a felszínen és a part mentén továbbra is jelentős erőkkel keresik a másik szakembert.

Búvárokkal keresik a holttesteket

Forrás: TEK

Nem tisztázott okok

Mint arról a Budapestkörnyéke.hu hírportál beszámolt, a Pálhalmai Büntetés-végrehajtási Intézet és a Márianosztrai Fegyház és Börtön munkatársai kutyákat képezték ki Rácalmáson, amikor eddig tisztázatlan okból elmerültek a vízben.

Kutyakiképzést tartottak

Több tűzoltóegység, valamint mentők érkeztek a rácalmási kishídhoz, ahol háromnegyed 12 körül következett be a tragikus esemény: a bv-intézet két kutyakiképző munkatársa speciális feladatot hajtott végre, csónakos keresést gyakoroltak a gondjaikra bízott négylábúakkal, amikor a Dunába fordultak és elmerültek.

„Laci segíteni akart Dávidon”

A Zsaruellátó egyik kommentelője így írt a tragédiáról: „Kutyákat fogattak, csibész bundában volt Laci. Pontosan nem tudom, hogy Dávid kutyája hogyan került a vízbe. Dávid utána ment. Ott került zűrbe Dávid. Laci állítólag Dávid segítségére sietett csibész bundában. Egymás után merültek el. Laci segíteni akart Dávidon, de a csibész bunda megszívta magát és lerántotta őt is.”

A keresőmunka összehangoltan történik

Forrás: TEK

Tapasztalt volt

László a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet zászlósa volt, 20 éve dolgozott kutyakiképzőként, így tapasztaltnak számított.

Személyes irányítás

A víz alatti kutatás, mentés munkálatainak megszervezését a TEK főigazgatója, Hajdu János a helyszínen irányította. A TEK feladata – többek között – hogy megteremtse azokat a személyi, technikai és műszaki feltételeket, melyek mellett a búvárok a lehető legbiztonságosabban végezhetik a kutatást, amit a víz – felszínről részben nem látható – erőteljes sodrása és többirányú áramlása tesz rendkívül nehézzé és veszélyessé – írták. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Büntetőeljárásban vizsgálják

Büntetőeljárás indul foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt a Kis-Dunában elmerült büntetés-végrehajtásban dolgozó két férfi ügyében – közölte az ATV Híradója. Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője azt mondta, hogy a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség már el is rendelte a nyomozást az ügyben.

Kiemelt kép: Keresési akció – Forrás: TEK