Egy férfi és gyermeke halt meg kedden Békéscsaba környékén, miután autójuk egy tehergépkocsival ütközött. Az apa azonnal szörnyethalt, a gyermek életéért sokáig küzdöttek a mentők, sajnos sikertelenül. Szombaton, szintén Békés megyében, két apa és fiaik vesztették életüket egy közúti balesetben.

Baleset a 44-esen

Békéscsaba külterületén, a 44-es főútnak a Békéscsaba és a kétsopronyi elágazás közötti szakaszán kedden 14 óra 30 perc körül frontálisan összeütközött egy személygépkocsi és egy tehergépkocsi. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Lezárták az utat

A balesetben az autó vezetője és utasa, egy férfi és egy gyermek a helyszínen életüket vesztették. A rendőrség az utat a helyszínelés idejére, teljes szélességében lezárta. A forgalmat a 47-es főútra terelték.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Szörnyethalt a sofőr

Az autó sofőrje beszorult a roncsok közé, őt feszítővágó berendezéssel emelték ki a helyi hivatásos tűzoltók. A férfi az ütközés miatt azonnal szörnyethalt.

Helyszíni felvétel a baleset után

Forrás: Csaba TV

Mentőhelikoptert is indítottak

A baleset után mentőszolgálat azt mondta, azonnal a helyszínre riasztottak egy mentőorvosi kocsit, egy esetkocsit, egy mentőgépkocsit, illetve útnak indították a szentesi mentőhelikoptert is. 

Megpróbálták újraéleszteni a gyereket

A sofőr olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az újraélesztésére sem volt remény, a helyszínen életét vesztette. Egy gyermek újraélesztését ugyan megkezdték, és hosszasan küzdöttek érte, azonban a sérülései következtében a kitartóan végzett traumás újraélesztés sem vezetett eredményre.

Meghalt a gyerek

A gyermek életét nem sikerült megmenteni, ő is helyszínen halt meg. Emellett egy könnyű sérültet, a teherautó sofőrjét a helyszíni ellátást követően kórházba szállítottak a mentők.

Négyen haltak meg

Ahogy már hírt adtunk róla, két apa és fiaik haltak meg a szombat délelőtti, gyomaendrődi tragikus autóbalesetben. A személygépkocsi letért az útról és fának csapódott, teteje leszakadt, a négy utas egyike kiesett a kocsiból.

Helyszíni felvétel a gyomaendrődi baleset után

Gyomaendrőd, 2022. október 22. Összeroncsolódott személygépkocsi a Gyomaendrőd és Dévaványa közötti úton 2022. október 22-én. Az autó eddig tisztázatlan okból áttért a menetirány szerinti bal oldalra, lesodródott az útról és egy fának csapódott. A balesetben a sofőr és mindhárom utasa életét vesztette. MTI/Donka Ferenc

Mindenki segíteni próbált

A gyomaendrődi önkormányzati tűzoltók feszítővágóval kezdték meg a műszaki mentési munkálatokat. A békéscsabai mentésirányítás azonnal a helyszínre riasztott két mentőgépkocsit, egy esetkocsit és egy mentőhelikoptert is, de segíteni sajnos már nem tudtak.

Sokan száguldanak azon az úton

A helyiek szerint az érintett útszakaszon sokan haladnak a megengedettnél nagyobb sebességgel, ami már korábban is többször vezetett tragédiához.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a 44-es főúton történt baleset után – Forrás: Csaba TV