Tíz évre súlyosította a Győri Ítélőtábla annak a tokodi asszonynak a büntetését, aki két és fél évvel ezelőtt szíven szúrta a férjét.  A Győri Fellebbviteli Főügyészség tájékoztatása szerint a rossz szociális körülmények között élő iszákos házaspár sokat veszekedett, a tragédia lányuk eljegyzésén történt.

6 gyermeket nevelt

A nőnek a korábbi kapcsolataiból négy, a férjétől pedig kettő gyermeke született. A tokodi asszonyt néhány évvel ezelőtt már jogerősen elítélték, mivel egy vita során a legidősebb fiát megkéselte. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Részegen szúrt

2020 áprilisában lányuk eljegyzését ünnepelte a család. A buliban nagyon csúnyán berúgott az asszony és a férje, majd a vendégek távozása után veszekedni kezdtek. Ennek során a feleség egy 8,5 cm pengehosszúságú bicskával szíven szúrta a férjét, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A gyerekek már hazamanetek

A reggel kilenckor kezdődő partinak délután fél három körül lett vége, mert a gyermekek távoztak a szülői házból. Ezután az addig békésen ünneplő házaspár összeveszett azon, hogy ki miatt mentek el a gyerekek a szokásosnál korábban. A súlyosan ittas Eleonóra ekkor szúrta szíven a férjét.

Rémképek

„Képtelen vagyok szabadulni attól a képtől, ahogy anyám fekszik a halott apánkon, akinek a szívéből kiáll egy kés. Fogalmam sincs, min veszhettek ennyire össze. Három órával előbb még békésen buliztunk náluk.” – mondta a szörnyűség után a házaspár egyik gyermeke.

Meg akart szökni a nő

„Épp a kislányomat látogattam meg a szomszéd faluban, amikor hívott a testvérem, hogy az anyánk megölte az apánkat, rohanjak oda. Amikor beléptem, ott feküdt apun, és én úgy láttam, még nyomja bele a kést. Hívtuk a rendőröket és a mentőket, de addig anyám átöltözött és megpróbált megszökni. A tesómmal utánaszaladtunk, ordítottunk, hogy álljon meg, ettől megtorpant, és akkor elkaptuk” –mondta akkor Ferenc.

A helyszínen fogták el az asszonyt

Az esetről a nő egyik hozzátartozója értesítette a rendőrséget. A kiérkező rendőrök elfogták az asszonyt, akit előállítását követően a nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki.

Azt mondta, a férje támadt rá

Az asszony jogos védelemre hivatkozott a nyomozati szakban. Azt állította, hogy hagymát pucolt, amikor a férje rátámadt, és ő csak tartotta a kést, amibe belefordult a férje.

Nem emlékszik a részletekre

Az asszony később is kitartott amellett, hogy nem emlékszik a részletekre, és nem szándékosan tette azt, amit tett. Az első fokú tárgyaláson az utolsó szó jogán azt mondta, hogy megbánta, és nagyon sajnálja a történteket, főleg azért, mert így elvette a gyerekeitől az apjukat.

10 évet kapott

A Tatabányai Törvényszék nyolc év börtönre, és nyolc év közügyektől eltiltásra ítélte az asszonyt. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a nő és a védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan pedig enyhítésért fellebbeztek. A táblabíróság egyetértett a fellebbviteli főügyészség indítványával, és 10 évre súlyosította a többszörösen büntetett előéletű nő büntetését.

Sokat ittak a szülei

A tragédia után a gyászoló fiú elárulta azt is, hogy szülei sokat ittak, olyankor pedig szinte mindig összevesztek. Leginkább az anyuka vált az ital miatt agresszívvá. Jó pár éve állítólag az egyik gyerekét is megszúrta, amiért börtönbe is került, de erről a fiú nem beszélt.

Kiemelt kép: helyszínelés a tokodi gyilkosság után – Forrás: police.hu