Részegen, vacsorafőzés közben szurkálta halálra férjét az 56 éves Eleonóra. Gyermekei, amikor beléptek a házba, csak azt látták, hogy a nő fekszik a halott férfin. Az idősebb fiú szerint szülei sokat ittak, anyjuk nem sokat törődött velük. A tokodi nő ellen vádemelést javasol a rendőrség.

Megszúrta férjét

2020 áprilisában tokodi otthonukban szólalkozott össze férjével az 56 éves M. F.-né. A vita tettlegességig fajult, az asszony a konyhában magához vett egy kést, és megszúrta vele a férfit.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A férfi meghalt

A férfi a helyszínen életét vesztette. Az esetről a nő egyik hozzátartozója értesítette a rendőrséget. A kiérkező rendőrök elfogták az asszonyt, akit előállítását követően a nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Közösen ittak

A nő beismerte tettét. Elmondta, hogy aznap közösen italozott a férjével, és korábbi sérelmeken vitatkoztak össze. A veszekedés közben ő vacsorát készített, így a keze ügyében volt egy kés, ezzel szúrta meg a férfit.

Rémképek

„Képtelen vagyok szabadulni attól a képtől, ahogy anyám fekszik a halott apánkon, akinek a szívéből kiáll egy kés. Fogalmam sincs, min veszhettek ennyire össze. Három órával előbb még békésen buliztunk náluk.” – mondta a szörnyűség után a házaspár egyik gyermeke.

Meg akart szökni a nő

„Épp a kislányomat látogattam meg a szomszéd faluban, amikor hívott a testvérem, hogy az anyánk megölte az apánkat, rohanjak oda. Amikor beléptem, ott feküdt apun, és én úgy láttam, még nyomja bele a kést. Hívtuk a rendőröket és a mentőket, de addig anyám átöltözött és megpróbált megszökni. A tesómmal utánaszaladtunk, ordítottunk, hogy álljon meg, ettől megtorpant, és akkor elkaptuk” –mondta akkor Ferenc.

Sokat ittak a szülei

A gyászoló fiú elárulta azt is, hogy szülei sokat ittak, olyankor pedig szinte mindig összevesztek. Leginkább az anyuka vált az ital miatt agresszívvá. Jó pár éve állítólag az egyik gyerekét is megszúrta, amiért börtönbe is került, de erről a fiú nem beszélt.

Nem érdekelték a gyerekei

„Őt soha nem érdekelték a gyerekei. A poharazás fontosabb volt neki. Apánk viszont jó ember volt, próbált minket sok mindenért kárpótolni. Már felnőttként is csak miatta jártunk vissza hozzájuk. Már a tragédia után eldöntöttük, hogy az anyám tettére nincs bocsánat. Hallani sem akarunk róla többé” –mesélte Ferenc.

Kannás bort fogyasztottak

A szomszédok a gyilkosság után azt mondták, hogy sokszor veszekedett a házaspár. Eleonóra sokszor üvöltözött férjével. Általában kannás borral a kezükben közlekedtek az utcán. A gyilkosság előtt is buli volt náluk. Amikor a vendégek elmentek, akkor kezdődött a szokásos üvöltözés. Aztán már csak a rendőrökre és a mentőhelikopterre lettek figyelmesek.

Beismerte tettét

Az akkor 54 éves Eleonóra részletes beismerő vallomást tett, azt is elmondva, hogy a gyilkosság előtt a férje hosszan szidalmazta. Mivel fennáll a veszélye újabb bűncselekmény elkövetésének, a Tatabányai Járásbíróság letartóztatásba helyezte a nőt.

Vádat emeltek

A nő ellen azóta is börtönben van. Most emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytatott eljárást a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság. A rendőrség az ügyben a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat vádemelési javaslattal küldte meg a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészségnek.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: helyszínelés a tokodi gyilkosság után – Forrás: police.hu