Az a végrehajtó árverezte Erdélyi Mónika érdi házát, aki előzetes letartóztatásban van hónapok óta. Schadl György, a gyanú szerint, rendszeresen megvesztegette az igazságügy miniszterhelyettest, Völnert Pált. A nyomozati anyag szerint a végrehajtói kar elnöke vezető fideszes politikushoz közel álló emberek ügyében is közbejárt a több egyetemen, hogy sikeres vizsgán tegyenek a jogi karon.

Viharos válás

A műsorvezető házát 49,5 millió forintos kikiáltási áron hirdeti az egyik, ingatlanokra szakosodott internetes portál – írja a Blikk. A tévés viharos válását követő vagyonmegosztási per miatt került újra eladósorba az érdi ingatlan.   A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Hosszú évek kemény munkája

Erdélyi Mónika házát nem most bocsátják először árverésre, mégsem talált még vevőre. Pedig a szép és csendes környéken található, 180 négyzetméter alapterületű ingatlan gyönyörű kerttel rendelkezik, a tévés hosszú évek kemény munkájával csinosítgatta éveken keresztül. 

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Pereskedés

A volt műsorvezető válása kislánya édesapjától a vártnál keményebben zajlott, nem tudtak megegyezni a közös vagyonról, ebben többéves pereskedés után a bíróság döntött.

7 éve húzódik

A Mónika Show háziasszonya korábban 67 millió forintért árulta az ingatlant, hogy volt férjét kifizethesse, ám a vevők nem tolongtak, így 2014-ben kényszerárverezésre került sor. A lap úgy tudja, a műsorvezető fellebbezett a döntés ellen, ezért húzódott mostanáig az ügy, ám az eljárás vége újra árverés lett.

Schadl György árverezett

A lap azt írja, amikor az ingatlannal kapcsolatos papírokat átnézték, meglepő nevet találtak a tulajdoni lapokon. A 2016-os papíron Schadl György neve szerepel. Ő a Magyar Bírósági -Végrehajtói Kamara elnöke, aki jelenleg számos súlyos bűncselekmény gyanúja miatt ül előzetesben.

48 milliós jogot jegyzett be

A Mónikáék házával kapcsolatos végrehajtási ügyet is ő intézte tehát, a tőke és járulékok erejéig 48 millió forintos végrehajtási jogot jegyeztetett be a tulajdoni lapra, melynek jogosultja Erdélyi Mónika volt férje, Mukli Gyula volt.

Ferihegyen fogták el

A BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt róla, hogy a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökét, Schadl Györgyöt és feleségét a Liszt Ferenc reptérről vitték el a rendőrök, amikor külföldre akartak távozni.

Völner Pál is megvesztegethette

Később kiderült, az ügy egyik érintettje Völner Pál, aki a gyanú szerint vesztegetési pénzeket fogadott el a végrehajtói kamara elnökétől. Az ügy gyanúsítottjait, főleg bírósági végrehajtókat, élükön a végrehajtók elnökével, a Nemzeti Védelmi Szolgálat buktatta le.

Sikeres vizsgákat is intézhetett

A 444.hu megszerezte az ügy nyomozati anyagát, amelyből az is kiderült, hogy Schadl György Rogán Antal kabinetfőnökének is intézhetett sikeres vizsgát a Pécsi Tudományegyetem jogi karán. Állítólag Völner Pál egyik rokona érdekében is közbejárt a Szegedi Tudományegyetemen.

Letartóztatásban van

Schadl György jelenleg is letartóztatás hatálya alatt áll és a Központi Nyomozó Főügyészség közleménye szerint az erre vonatkozó indítványának megfelelően, a bíróság a kényszerintézkedést 2022. március 8. napjáig meghosszabbította.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Erdélyi Mónika – Forrás: TV2