A budapesti gimnázium énektanárát saját diákjai buktatták le, miután ő burkolatlanul is szexuális tartalmú utalásokkal, üzenetekkel bombázta a 10. osztályos lányokat. A pedagógus többször is kellemetlen helyzetbe hozta a lányokat, feltűnően bámulta a feneküket és a mellüket. Amikor az eset kiderült, a tanárt elbocsájtották, a diákok ellen pedig fegyelmi eljárást indítottak.

Lebuktatták a diákok

Saját diákjai buktattak le egy tanárt Budapesten. A fiatalok egy 14 évesnek mondott lány (ál)profilján kezdtek el levelezni a pedagógussal, mivel jól tudták, hogy hosszú ideje illetlenül viselkedik velük, az intézmény azonban odáig nem lépett semmit.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Négy fotót küldött

A diákok felvették a tanárral a kapcsolatot, aki összesen négy, a nemi szervét ábrázoló fotót küldött nekik –  írja a Blikk.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Szexuális üzenetekkel bombázta őket

A tanár azelőtt többször hozta zavarba a 10. osztályosokat: szexuális tartalmú utalásokkal, üzenetekkel bombázta őket, a mellüket és a feneküket bámulta, emellett az online oktatásra és az ezzel összefüggő tanár-diák közötti kommunikációra használt felületen is felnőtt tartalmakat osztott meg.

Kabátban jártak az iskolába

A zavarba ejtő bámulások és a kínos pillanatok elkerülése érdekében a lányok pulóverben, kabátban mentek a tanár óráira, nyári melegben is– mesélte a lapnak a gimi egyik volt diákja.

Kirúgták a tanárt

A tanárt elbocsájtották, amikor viselkedése napvilágra került. „Később a rendőrségen bejelentést tettem. Ám mivel sem szabálysértésre, sem bűncselekményre utaló adat nem merült fel, ezért sem büntető, sem szabálysértési eljárás nem indult” – árulta el az igazgató.

Fegyelmi eljárást indítottak a tanulókkal szemben

Az iskolaigazgató állítólag a tanulók felelősségét hangsúlyozva a tanár kirúgását követően egy szülői értekezleten azt közölte, hogy feljelentést tett az álprofilt létrehozó tanulók ellen, amit visszavon, ha jelentkeznek nála. A két tanulóval szemben végül az iskola nevelőtestülete fegyelmi eljárást indított. 

A 6. kerületben történt az eset

Az Atlatszo.hu is beszámolt az esetről. A lap konkrétan leírja, hogy az eset a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnáziumban történt. A lap szerint a fegyelmi eljárásban érintett egyik diák szülei felhívták telefonon a gimnázium fenntartóját, a Belső Pesti Tankerületi Központot, hogy segítséget kérjenek. Ott „nagyon kedvesek voltak”, de elutasító választ kaptak. Elmondásuk szerint azt javasolták a szülőknek, hogy a legjobb az lesz, ha elviszik másik iskolába a gyereket. Kössenek alkut, hogy elmennek de akkor ne legyen fegyelmi.

A szülők szerint nem védték meg a gyerekeket

A gimnázium vezetése által fegyelmi eljárás alá vont két diák szülei a fegyelmi tárgyalást nem várták meg, hanem másik intézménybe vitték át a gyerekeket. Azért döntöttek így, mert a botrány kirobbanása után szervezett szülői értekezleten és az iskola vezetése által a szülőknek küldött levelekből is az derült ki számukra, hogy az igazgató és munkatársai nem álltak a gyerekek mellé.

A tanárral egyenrangúak kezelték a lebuktató diákokat

Az Atlatszo.hu szerint a szülők úgy érezték, hogy az iskola vezetése szinte egyenrangú vétségként kezelte az álprofil létrehozását az intim képek küldésével és a lányok órai bámulásával, és nagyobb hangsúlyt fektetett az álprofilt készítő diákok megbüntetésére, mint az esetleges zaklatási ügy feltárására és a diákok védelmére. 

Megszólalt az iskola igazgatója

Dr. Neizer Zita a Szinyei Merse Pál Gimnázium igazgatója azt mondta a lapnak, hogy az iskola pszichológusát, a gyámhatóságot vagy más gyermekjóléti hatóságot nem vonták be az eset kezelésébe, csak az iskola fenntartóját és a rendőrséget. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A rendőrség nem talált bűncselekményre utaló jelet

„A rendőrségen az esetről tettem bejelentést, annak általam a bejelentés ismert minden részletével együtt, a tanár cselekményét és az ahhoz vezető, álprofilon keresztüli kapcsolatteremtést, kapcsolattartást is. A bejelentésben elmondtam, hogy a tanár cselekményének büntetőjogi szempontú vizsgálata volt a célom. A rendőrségi bejelentés azzal az eredménnyel zárult, hogy sem szabálysértésre, sem bűncselekményre utaló adat nem merült fel, ezért sem büntető, sem szabálysértési eljárás nem indult.” – mondta az igazgató.