Több késszúrással megölte édesanyját és nevelőapját az a férfi, aki jelenleg is kényszergyógykezelés alatt áll. A 41 éves támadó 2020 őszén, XVIII. kerületi közös otthonukban követte el tettét. Az ügyészség indítványa szerint nem mehet börtönbe.

Zárkózott volt

A vádirat szerint a most 41 éves férfi édesanyjával és annak házastársával, mint nevelőapjával élt együtt egy XVIII. kerületi társasházi lakásban. A vádlott nem dolgozott, zárkózott életet élt, párkapcsolatot nem létesített, idejének túlnyomó részét otthon töltötte. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Késsel támadt

2020. október 25-én, az esti órákban mindhárman otthon tartózkodtak. Miután a későbbi áldozatai aludni mentek, a férfi éjfél után a konyhaszekrény fiókjából magához vett egy konyhakést, és bement a sértettek szobájába. Ekkor azok felriadtak.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Menekülni próbáltak

A férfi rájuk támadt, mindkettőjüket többször megszúrta. A sértettek a támadás elől megpróbáltak a lakásból kimenekülni, azonban az elszenvedett sérülések miatt mindketten perceken belül, még a helyszínen életüket vesztették.

Délután szólt a rendőröknek

A férfi ezután a lakásban maradt, majd a délutáni órákban az általa elkövetett cselekményről bejelentést tett a segélyhívó telefonszámra. A rövid időn belül kiérkező rendőrök a helyszínen elfogták.

Elmebetegség miatt nem kerül börtönbe

A Fővárosi Főügyészség különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra. A főügyészség büntethetőséget kizáró ok miatt az elkövető felmentésére és kényszergyógykezelésének elrendelésére tett indítványt a vádiratban.

Hasonló eset Fejér megyében is

A vád szerint a gondnokság alatt álló férfi éjjel az otthonából gyalog elindult azért, hogy élelmiszert szerezzen. A sértettek ingatlanára a kerítésén átmászva bejutott, a füstölőkamra lakatját egy vascsővel lefeszítette és magához vette a helyiségben tárolt füstölt árut, azonban az ingatlan lakói megzavarták.

Enni akart egy jót

Ahogy akkor a Kékvillogo.hu megírta, a férfi egyszerűen disznótorosra vágyott, a füstölőből házi húskészítményeket kísérelt meg ellopni. Ekkor megzavarták, mire leszúrta az érkező két idősebb férfit.

Elmebetegség

Az ügyészség vádiratában a terhelt büntethetőséget kizáró kóros elmeállapotára tekintettel vád alóli felmentését, kényszergyógykezelés elrendelését, valamint az előzetes kényszergyógykezelés fenntartását indítványozta.

Címlapfotó: a rendőrség felvétele.