Emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben az ügyészség, aki 2021. március 7-én, egy Fejér megyei településen két idős személyt ölt meg az otthonukban éjszaka.

Gondnokság alatt állt

A vád szerint a gondnokság alatt álló férfi éjjel az otthonából gyalog elindult azért, hogy élelmiszert szerezzen. A sértettek ingatlanára a kerítésén átmászva bejutott, a füstölőkamra lakatját egy vascsővel lefeszítette és magához vette a helyiségben tárolt füstölt árut, azonban az ingatlan lakói megzavarták. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Disznótorosra vágyott

A füstölőből házi húskészítményeket kísérelt meg ellopni.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Fotó a helyszínen

A rendőrség felvétele

Leszúrta őket

A férfi ekkor, hogy ne vegyék el tőle az ételt a 81 és 73 éves sértettet a nála lévő késsel többször megszúrta. A sértettek a szúrások következtében elvéreztek és meghaltak.

Vízakna

A férfi a holttesteket az udvaron lévő vízaknába rejtette, gallyakkal és az aknafedéllel lefedte, majd a húsokat az útközben talált kerékpárra pakolta.

10000 forintot is elvett

A férfi magához vett 10 ezer forintot is, amelyet a konyhában talált, és elindult haza. A rendőrséget hajnalban a kutyaugatásra felfigyelő szomszédok értesítették.

Videó a helyszínen

Elmebetegség

Az ügyészség vádiratában a terhelt büntethetőséget kizáró kóros elmeállapotára tekintettel vád alóli felmentését, kényszergyógykezelés elrendelését, valamint az előzetes kényszergyógykezelés fenntartását indítványozta.

Címlapkép: a rendőrség felvétele.