Vezetői engedély nélkül ült volán mögé az a Borsod megyei, léhi fiatal, aki a családi autót zúzta szét egy baleset során. A durva ütközés többek között azért is következett be, mert a fiú túllépte a megengedett sebességet.

Jogsi nélkül száguldozott

2021. január 14-én, 15 óra 20 perckor csúnya baleset történt Léh községben, miután egy 17 éves helyi fiatal vezetői engedély nélkül hajtotta a megengedettnél nagyobb sebességgel a család autóját. A rendőrségi beszámoló szerint a fiú egy kanyarban csúszott ki.

Léhen történt a baleset

Korlátnak csapódott a fiú

A rendőrség szerint a 17 éves sofőr Léh községben, a Rákóczi Ferenc úton átlépte a megengedett sebességhatárt, majd egy kanyarban úgy kicsúszott, hogy elvesztette az irányítást a jármű felett, és végül a Vasonca-patak felett átívelő híd korlátjának ütközött. Nagy szerencséjére a balesetben a fiú nem sérült meg.

Teljesen szétroncsolódott a kocsi eleje

Az ütközés során a korlát is behorpadt

Vizsgálják a baleset körülményeit

Az egyenruhások a helyszínelés során hamar kiderítették, hogy a 17 éves fiú nem rendelkezik jogosítvánnyal, és még ezenfelül gyorsan is hajtott. Az Encsi Rendőrkapitányság további kutatást végez a balesettel kapcsolatban, a fiúval szemben pedig szabálysértési eljárást indítottak.

A kép nem erről árulkodik, de a sofőr nem sérült meg

Ez is érdekelhet

A gyorshajtás tragédiával végződhet

A rendőrség az oldalán arra hívja fel az olvasóik figyelmét, hogy a gyorshajtás miatt rengetegen balesetet szenvedtek már, sőt a közlekedési balesetek statisztikáit általában a gyorshajtás szokta vezetni. A KSH idevonatkozó kutatása szerint a legtöbb baleset a járművezetők hibájából történik, míg a halálos balesetek legfőbb oka a nem megfelelő sebesség kiválasztása.

Kiemelt kép: A szétroncsolt autó – Forrás: Police.hu