Eddig tisztázatlan körülmények között egy balatonszemesi férfi egy kalapáccsal verte agyon a saját apját, majd vágta el a nyakát. A rendőrségi jelentés szerint családi veszekedés vezetett a férfi halálához.

Emberölés Balatonszemesen

A rendőrségi információk szerint 2021. január 18-án, későn este egy helyi lakos családi veszekedés során megölte a saját apját. A siófoki rendőrök azonnal a helyszínre értek, és elfogták az áldozat fiát, akit előállítottak a kapitányságra. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Balatonszemesen történt meg a tragédia

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Együtt italoztak

A rendőröknek sikerült kideríteniük, hogy a végzetes napon az idős férfi az otthonában tartózkodott és az egyik gyerekével italozott. A későbbiekben a férfiak vitatkozni kezdtek, de a konfliktusuk tettlegességig fajult: a 40 éves férfi egy kalapáccsal többször is fejbe verte az édesapját, akinek a nyakát ezt követően egy késsel elvágta.

Ebben a házban gyilkolt a férfi

Előkerült a kés is

Előterjesztést tettek letartóztatására

A Somogy megyei nyomozók a 40 éves balatonszemesi férfit emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki és vették őrizetbe, majd előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Így nyomoztak az ügyben a rendőrök

Egész este tartott a helyszínelés

Ez vár a gyilkosra

A jog szerint emberölést kétféleképpen lehet elkövetni: szándékosan és gondtalanul. Ennek alapján az emberölés büntetési tétele alapesetben öttől tizenöt évig terjed, azonban ha a bíróság megállapítja, hogy a férfi előre kitervelten, nyereségvágyból vagy különös kegyetlenséggel végzett az apjával, akkor akár életfogytig is börtönbe kerülhet. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: fotó a helyszínről – Forrás: Police.hu