Diákcsínyből lett bűncselekmény a Tolna megyei Dombóváron, miután két 15 éves fiú széttört a város egyik terén egy szobrot. A fiúk a kihallgatásukkor azt mondták, azért döntötték fel a közel kétméteres szobrot, mert jó bulinak tűnt.

A polgármester tett feljelentést

2020 decemberében maga Dombóvár polgármestere tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, miután a településen található Szállásréti tó partján lévő, vízöntőt ábrázoló mészkőszobrot valaki feldöntötte, amely emiatt el is törött. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Dombóváron, a Szállásréti tó partján rongáltak

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Büntetőeljárás indult a tettesek ellen

A bejelentést követően a dombóvári rendőrök büntetőeljárást indítottak rongálás miatt. A nyomozók gyorsan adatgyűjtésbe kezdtek, és megállapították, hogy a bűncselekményt feltételezhetően egy 15 éves attalai fiú követhette el.

Nagy kárt okoztak

Kettétört a vízöntő szobra

Ketten rongálták meg a szobrot

Miután a rendőrök beazonosították a 15 éves fiút, kihallgatták, és a fiú be is ismerte, hogy a csaknem 180 centiméter magas szobrot egy szintén 15 éves dombóvári társával együtt döntötték le, amely ezután el is tört. A fiú azt is elmondta a rendőröknek, hogy társával azért rongáltak, mert jó bulinak tűnt.

Így néz ki most a megrongált szobor

Ez is érdekelhet

Rongálás a bűncselekmény

Az egyenruhások rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként a srácokat. Mindkettő fiú elismerte a bűncselekmény elkövetését. A további eljárást valószínűsíthetően a Dombóvári Rendőrkapitányság Vizsgálati Alosztályán fogják folytatni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: A széttört szobor – Forrás: Police.hu