Ismeretlen elkövetők ellen adott ki körözést a magyar rendőrség, miután a budapesti 2. kerületben letörték és elvitték a Margit hídról a Szent Korona műemlék két kőkeresztjét. A két 16 éves tinédzser szüleik kíséretében sétáltak be a kerületi rendőrkapitányságra.

Budán rongáltak

A budapesti rendőrök egy ismeretlen férfi és nő miatt indítottak nyomozást, mivel a rendelkezésre álló adatok szerint 2020. november 10-én 20 óra körül letörték a Margit hídról a Szent Korona műemlék kőkeresztjét.

A Margit hídon rongáltak

A Kékvillogó.hu Magyarország 11. legolvasottabb hírportálja volt a hivatalos mérések szerint. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Így rongálták meg a kőkeresztet

A fiatalok először majdnem elsétáltak a Margit hídon lévő Szent Korona-szobor mellett, de aztán mégis megálltak és visszafordultak megrongálni azt. A nő felmászott a szobor melletti korlátra, majd egy hirtelen mozdulattal letörte a keresztet. Ezt követően egy másik pilléren lévő koronát is megrongáltak. A híradó erről szóló riportját ide kattintva nézheted meg.

Ez is érdekelhet

A lakosság segítségét kérték

A rendőrök az elkövetők felkeresése céljából nyilvánosságra hozta a tetteseket ábrázoló felvételt, amely alapján megindulhatott a nyomozás.

Feladták magukat

Nem volt nagy szükség komoly rendőrségi kutatómunkára, hiszen a rongálók saját maguk ismerték be a rongálás elkövetését a 2. kerületi kapitányságon 2021. január 12-én. Az elkövetők elmondták, hogy magukra ismertek a hírek láttán, ezért döntöttek úgy, hogy bevallják a rongálást.

Kihallgatták őket

A budapesti nyomozók a két rongálót védett kulturális javak körébe tartozó tárgyra elkövetett lopás bűntett miatt hallgatták ki.

Ez is érdekelhet

Ez állt a vallomásukban

A fiatalok beismerték a rongálást, és vallomásukban elmondták, hogy nem akarták ellopni a keresztet, pusztán hirtelen ötlettől vezérelve törték le azt, amit azóta nagyon meg is bántak. Az egyenruhások a gyanúsítottakat szabadlábon engedték, az eljárást folytatják.

Kiemelt kép: Margit híd – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu