Két fiatal férfival szemben emelt vádat a Siófoki Járási Ügyészség, amiért nagyobb értékben loptak és követtek el más bűncselekményeket. A két – 22 éves és 20 éves – fiatal előbb visszaélt egy siófoki hotel munkáltatói igazolásaival, majd később loptak a helyről.

Siófoki hotel volt a célpont

A 22 éves tolvaj egy siófoki szálláshelyen dolgozott alkalmi melósként, amikor kitervelte, hogy a munkáltatója nevében kiállított, hamis munkáltatói igazolásokkal áruhitelt igényelhetne egy elektronikai üzletben.

Több százezer forinthoz jutott így hozzá

2019 őszén már a valóságnál jóval magasabb jövedelmet és határozatlan idejű munkaviszonyt igazoló dokumentumokat tudott így felmutatni a fiatal férfi, aki a csalással több mint 700.000 forintos áruhitelhez tudott jutni anélkül, hogy azt vissza akarta volna fizetni.

Frissen szabadult

2020 februárjában ismerkedett meg a fiatal férfi az ügyben szintén vádlott, korábbi büntetéséből frissen szabadult 20 éves társával, akit rávett arra, hogy hozzá hasonlóan, hamis munkáltatói igazolványokkal, ő is igényeljen áruhitelt. A 20 éves fiatal felvette a hamis igazolványokkal a hitelt, amelyből tévét és más elektronikai termékeket vásárolt össze, amelyeket aztán közösen értékesítettek.

Megszűnt a munka a hotelben

Az idősebbik tolvajnak idő közben megszűnt a munkaviszonya a hotellel, de ismerte a kapunyitó kódot és a recepción található széf számsorát, ezért újból a társához fordult, akit ezúttal arra vett rá, hogy osonjon be a hotelbe és a számkód ismeretében hozzon el annyi értéket, amennyit csak bír.

Többször is loptak a hotelből

A fiatalabbik vádlott 2020 februárjában neki is látott a fosztogatásnak, és csak a téli hónapban háromszor is kirámolta a hotel széfjeit úgy, hogy, amelyiknek nem ismerte a kódját, egyszerűen elvitte magával, majd azt később társával kinyitották egy félreeső helyen. A lopások során a tolvajok mintegy 1,5 millió forintnyi értéket zsebeltek be.

Hibás kód esetén magukkal vitték a széfeket

Fotó: Ügyészség

Több százezer forintot loptak a széfekből

Fotó: ügyészség

Lebuktak

Az utolsó lopáskísérletnél ugyanakkor résen voltak a hotel alkalmazottai, és kiszúrták, hogy a vádlott egy gurulós kocsin tolja ki az egyik páncélszekrényüket, ezért riasztották a rendőröket.

Ezzel a gurulós kocsival távoztak a helyszínről

Fotó: Ügyészség

Évekre is elítélhetik őket

Az ügyészség a vádiratában a különös visszaesőnek számító, fiatalabb férfira 7 év, míg társára 5 év börtön fokozatú szabadságvesztést kért. Mindkét vádlott letartóztatásban várja a bíróság ítéletét.

Kiemelt kép: Lopott széf – Forrás: Ügyészség