A Békés Vármegyei Főügyészség aljas indokból elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat egy 26 éves, többszörösen büntetett előéletű mezőhegyesi férfi ellen, aki az áldozatát előbb meg akarta fojtani, majd az eszméletlen férfit felgyújtotta.

Bosszút esküdött

A későbbi áldozat és egy társa még 2017-ben megvert egy testvérpárt, emiatt a Battonyai Járásbíróság társtettesként elkövetett testi sértés és annak kísérlete miatt el is ítélte őket. A 26 éves férfi elhatározta, hogy bosszúból megöli az őt bántalmazó férfit, mindezt többször is hangoztatta testvérének és más emberek előtt is. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Együtt kocsmáztak

2022. november 2-án este a 44 éves mezőhegyesi férfi az egyik mezőhegyesi presszóban italozott. A testvérpár később érkezett a kocsmába, majd szintén inni kezdtek. De konfliktus, szóváltás nem alakult ki a felek között, sőt, a 26 éves férfi és a sértett együtt biliárdozott.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Az erdőben támadt rá

Miután bezárt a kocsma, Hazafelé indultak, majd a vádlott Mezőhegyes külterületén, egy erdős területen rátámadt az ittas állapota miatt ellenállásra kevésbé képes sértettre, akit ököllel többször arcon ütött, majd a földre kerülő sértettet több alkalommal megrúgta.

Fojtogatni kezdte

Ezt követően a férfi a földön hanyatt fekvő fiatalabb társa fölé hajolt, majd fojtogatni kezdte. Miután utóbbi eszméletét vesztette, a vádlott, a tettétől megrettenve, élesztgetni próbálta a mozdulatlan sértettet.

Azt hitte, meghalt

Rázogatta és a mellkasát nyomkodta. Mivel az nem mozdult, úgy vélte, az életét vesztette. Valójában a sértett ekkor még életben volt, noha az életfunkciói gyengék voltak.

Segítséget kért a testvérétől

A 26 éves férfi ezután felkereste a testvérét, és elmondta neki, hogy megölte a sértettet, rávette arra, hogy segítsen neki felgyújtani a holttestet.

Felgyújtották az eszméletlen férfit

Egy félliteres műanyag flakonba benzint öntöttek, majd azzal együtt visszamentek a bántalmazás helyszínére. Ott a 35 éves férfi ellenőrizte a sértett életfunkciót, ám mivel lélegzést nem észlelt, a testvér a magukkal vitt benzinnel lelocsolta a sértettet, majd meggyújtotta.

A halál oka

Utóbbi a helyszínen meghalt, a holttestét másnap reggel találták meg. A halál oka a fojtogatás által előidézett gégeszűkület és oxigénhiányos agykárosodás volt, továbbá az égés által kiváltott szén-monoxid-mérgezés, valamint az égési sérülések.

Fegyházbüntetést kért az ügyész

A főügyészség indítványozta, hogy a bíróság a minősített emberölést megvalósító férfit beismerése esetén is végrehajtandó fegyházbüntetésre ítélje, továbbá állapítsa meg, hogy abból feltételes szabadságra nem bocsátható, míg a testvérével szemben végrehajtandó börtönbüntetést szabjon ki.

Két ügy miatt megy börtönbe

Mivel a 35 éves férfi a bűncselekményt egy másik ügyben a Battonyai Járásbíróság által vele szemben lopás miatt kiszabott 1 év időtartamú, 3 évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés próbaideje alatt követte el, a főügyészség indítványt tett ezen felfüggesztett szabadságvesztés büntetés végrehajtásának elrendelésére is. Az eljárás a Gyulai Törvényszéken folytatódik. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció