Egy bliccelő utas támadt rá egy kalauzra a Keleti pályaudvaron. A MÁV dolgozóját a mentők kórházba vitték.

Támadás a Keletiben

Rátámadt a kalauzra a vonaton egy 33 éves férfi. A BRFK tájékoztatása szerint K. András a Keleti pályaudvaron szállt fel a vonatra hétfőn reggel. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem volt jegye

Mivel nem váltott jegyet, ezért a kalauz felszólította, hogy szálljon le a szerelvényről, a férfi ekkor felugrott és többször is megütötte őt. A jegyvizsgáló, a kocsiban tartózkodó utasok segítségével feltartóztatta a férfit a rendőrök kiérkezéséig, akik elfogták és előállították.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kórházba vitték a kalauzt

A rendelkezésre álló adatok szerint a kalauz könnyű sérüléseket szenvedett, őt a mentőszolgálat munkatársai további ellátásra kórházba vitték. K. Andrást közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével gyanúsították meg.

Bliccelés a nyíregyházi vonalon

Tavaly februárban egy ukrán állampolgárságú férfi szállt fel egy Nyíregyháza-Füzesabony vonalon közlekedő vonatra. Amikor a jegyvizsgáló odaért hozzá, észrevette, hogy csak Nyírtelekig rendelkezik érvényes menetjeggyel, ezért rászólt, hogy a következő megállónál hagyja el a vonatot. 

Nem akart leszállni

Miután elhagyták a nyírteleki állomást, a kalauznő észlelte, hogy a férfi nem szállt le a vonatról, ezért ismét felszólította őt, hogy szálljon le a következő állomásnál. A következő állomáson, Görögszállásnál le is szállt a férfi, azonban amikor elindult a vonat, visszaugrott rá, az első kocsiba, majd a jegyellenőr ismét felszólította a távozásra.

Mozdonyvezető is rászólt

Ezt követően a bliccelőhöz érkezett a vonat vezetője is, aki szintén felszólította a férfit, hogy hagyja el a szerelvényt. Az ukrán férfi ekkor hirtelen ököllel megütötte a mozdonyvezető arcát, és egy közelben lévő utast is hasba ütött.

Elmenekült az ellenőr

Félelmében a kocsi hátsó részébe szaladt a kalauznő, aki ezután be is zárta maga mögött az ajtót. A férfi azonban utánament, és a könyökével úgy beverte a szakaszkocsi ajtaját, hogy az kitörött a helyéről. Eközben a jegyvizsgáló telefonon riasztotta a rendőrökjet, akik a következő megállónál elfogták az elkövetőt.

Megsérültek

A bántalmazás következtében a mozdonyvezető és az utas is 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el. A vonaton utazó férfi egyébként magánindítványt terjesztett elő az erőszakos férfival szemben, és kérte a felelősségre vonását testi sértés kísérlete miatt.

Korábban a wc-ben bliccelt egy férfi

Korábban a Kékvillogó.hu arról írt, hogy egy győri férfi a vonat vécéjében próbált meg eljutni a Keleti pályaudvarra, csakhogy a kalauz észrevette őt, és a jegye bemutatását kérte tőle. A férfi erre nem volt hajlandó, sőt megtámadta a kalauzt, akit többször is megütött. Az ügyészség indítványozta, hogy a többszörösen büntetett előéletű férfire börtönben végrehajtandó szabadságvesztést szabjanak ki. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció.