Több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Veszprém Vármegyei Főügyészség azzal a 60 éves férfival szemben, aki késsel előbb a szomszédját, majd a saját unokaöccsét is többször megszúrta tavaly szeptemberben Veszprémben.

Elkövető perben állt az unokaöccsével

A vádirat szerint az elkövető és unokaöccse között polgári jogi jellegű vitájukból fakadóan feszült viszony alakult ki, azonban a sértett rendszeresen elvégezte a vádlott lakóhelyéül szolgáló, közös tulajdonú ingatlannál adódó munkákat, gondozta a kertet.

Füvet nyírni indult

A férfi 2022. szeptember 17-én délután is átment a nagybátyjához, hogy lenyírja a füvet. Munka közben a kertszomszéddal beszélgetett, majd később bement a házba, ahol a vádlottat igyekezett meggyőzni, hogy fizesse a rezsiköltségeket. – írta a blikk.hu

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Közben telefonált az édesapa

Eközben a férfit telefonon kereste az édesapja, és miután nem érte el, a szomszédot kérte meg, nézzen utána, fia ott van-e a nagybátyjánál. A szomszéd ezért átment a vádlotthoz, és az előszobában, a bejárati ajtónál megállva mondta a fiatalembernek, hogy keresi az édesapja, majd a vádlotthoz fordult, akin egy héttel korábbi sérelmét kérte számon.

Szó szót követett

Az elkövető ekkor indulatossá vált, és felszólította szomszédját, hogy távozzon, majd megpróbálta kitaszítani az ajtón, mire a férfi kisebb erővel ellökte magától. A vádlott még dühösebb lett, és a nadrágzsebéből elővett, közel 10 cm pengehosszúságú késsel, kis erővel kétszer is mellkason szúrta a szomszédját.

Az unokaöccs próbálta védeni a szomszédot

A sérült férfi védelmében közbelépett az unokaöccse, akit a vádlott szúró-kaszáló mozdulatokkal szintén megsebesített, s még akkor is megvágta a hátát, amikor az már menekülni próbált. Végül mindkét férfi kiszaladt az utcára, s onnan hívták telefonon a mentőket.

Gyilkosság is lehetett volna a vége

A szúrások következtében a szomszéd nyolc napon belül gyógyuló, míg az unokaöcs életveszélyes sérülést szenvedett, ugyanakkor a bántalmazás olyan jellegű volt, amely a vádlott által is felismerhetően mindkét sértett halálát okozhatta volna.

Debrecenben történt a másik eset

Ahogy azt Kékvillogó.hu is megírta, múlt héten egy debreceni kocsmából érkezett bejelentés 2023. június 3-án délután arról, hogy egy férfi dulakodni kezdett három másik vendéggel, majd kést vett elő és azzal fenyegette vitapartnereit. Egyik haragosának a kezét megsebesítette, majd elmenekült a helyszínről.

Hajdúhadházon fogták el a tettest

A debreceni nyomozók a kapott személyleírás alapján azonnal az elkövető keresésébe kezdtek, majd hajdúhadházi kollégáik közreműködésével pár órán belül azonosították az 55 éves férfit. Otthonában megtalálták, elfogták és előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra. – írta a police.hu

A zenegép volt a vita tárgya

A hajdúhadházi férfi azonnal kést rántott, „ha ezt be mered rakni, elvágom a torkod” felszólítással. Az ivócimborák megpróbálták elvenni tőle a pengét, azonban a dühöngő férfi nem hagyta magát, egyikőjük kezét megsebesítette, majd elmenekült a helyszínről.

„Ha ezt be mered rakni, elvágom a torkod”

A nyomozás adatai szerint közös italozással indult a délután, a kocsma zenegépén egymás után indították a kedvenc slágereket. A gyanúsítotton volt a sor, azonban egyik társa másik muzsikát akart hallgatni.

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt fotó: police.hu