Saját felelőtlensége miatt fulladt a gyömrői tófürdőbe egy strandoló. A 40 év körüli férfi két társával érkezett, a strand dolgozói szerint részegek voltak. Egyikük bement a vízbe, és nem jött ki onnan. A helyiek azt mondják, azon versenyeztek, ki bírja tovább a víz alatt.

Ittasan gázolt a vízbe

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy péntek este fél 6 előtt nem sokkal riasztást kapott a Gyömrői Önkéntes Tűzoltóság. Azért hívták őket, mert a helyi tófürdőben egy ittas férfi belegázolt a vízbe, majd elmerült, és azóta sem bukkant fel. A helyszínre azonnal búvárok és a kutatószoltálat munkatársai is kivonultak. A strand területét gyorsan kiürítették, amíg a kutatás tartott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Szonárt vetettek be

Az önkéntes tűzoltóság közösségi oldala arról tájékoztatott, hogy az egység kiérkezése után megkezdte a felderítést, hogy az eltűnt személyt megtalálják. A jelzett helyet a vízen szonárral átvizsgálták.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Már nem lehetett megmenteni

Így találták meg a férfit, akin már nem lehetett segíteni. A testét az egység segítségével kiemelték a vízből. Majd a területet átadták a rendőrségi helyszínelőknek. A tó nem mély és nem is veszélyes, így sokakban felmerült a kérdés, mi okozta a tragédiát.

Saját felelősségre

A helyszínről származó információk szerint több negyvenes férfi erősen ittas állapotban ment a tófürdőhöz, ahol a szerencsétlen haláleset történt. A gyömrői strandon saját felelősségre akkor is lehet fürdőzni, amikor az hivatalosan nincs nyitva, de ilyenkor nincs a helyszínen úszómester és biztonsági személyzet.

Versenyeztek egymással

A helyiek azt mondják: a három fős társaság tagjai azon akartak versengeni, ki bírja a legtovább a víz alatt. Amikor egyikük nem jött fel a felszínre, azonnal riasztották az önkéntes tűzoltókat, akik percek alatt a helyszínre értek.

Az emberi felelősség

 „A legtöbb esetben azzal találkozunk, hogy a tragédia emberi felelősségre vezethető vissza. Van még egy tényező, amikor valaki nem jól méri fel az úszástudását, nem megfelelő fizikális vagy egészségi állapotban van. Ebben az esetben több dolog közrejátszott” – nyilatkozta az RTL Híradónak Balázs László, aki részt vett a mentésben.

Több embert is ki kellett menteni

A BudaPestkörnyéke.hu a napokban számolt be arról, hogy több embert is ki kellett menteni a Balatonból az év legforróbb hétvégéjén. Sajnos nem mindegyik újraélesztési kísérlet zárult sikerrel. A vízi mentőknek Balatonlellén, Balatonkenesén és Siófok térségében is volt dolguk.

Fejest ugrott a kutyás strandon

És a délegyházi kutyás strandon is kis híján tragédia történt. Amint azt megírtuk, egy férfi meggondolatlanul ugrott fejest az 1,8 méteres vízbe, majd eszméletlen állapotban húzták ki a partra. Mentőhelikopter is érkezett a helyszínre a balesetet követően. A helyszínről származó információk szerint a férfi válságos állapotba került. A helyszínen újra kellett éleszteni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: mentés a tófürdő területén. Fotó: Facebook/Gyömrői Önkéntes Tűzoltóság