Kis híján tragédia történt vasárnap délután a délegyházi kutyás strandon. Egy férfi meggondolatlanul ugrott fejest egy férfi az 1,8 méteres vízbe, majd eszméletlen állapotban húzták ki a partra. Mentőhelikopter is érkezett a helyszínre a balesetet követően.

Fejest ugrott

A délegyházi kutyás strandon ugrott fejest egy férfi az 1,8 méteres vízbe, eszméletlen állapotban húzták ki a partra. Mentőhelikopter is érkezett a helyszínre a balesetet követően vasárnap délután. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Újra kellett éleszteni

A helyszínről származó információk szerint a férfi válságos állapotba került, és a helyszínen újra kellett éleszteni.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Orvosért kiáltottak

„Csak azt láttuk, ahogyan a parton végigszaladt egy ember, és azt kiabálta, hogy „orvost, orvost”. De sajnos nem volt egy sem a fürdőzők között” – mondta a Borsnak az egyik strandoló.

Nem lélegzett

„Nem tudjuk, hogy a gerince sérült-e meg, vagy más történt, de az biztos, hogy elájult, aztán amikor kihúzták vízből, már nem lélegzett” – tette hozzá a nő.

Stabilizálták az állapotát

Kiderült, hogy az újraélesztést megkezdte valaki már azelőtt, hogy a mentőhelikopter a helyszínre érkezett, és a mentők már csak stabilizálták az állapotát.

Egy rossz mozdulat

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy idén nyáron már három éve annak, hogy egy egész család élete megváltozott. Egy rossz mozdulat miatt a balatoni nyaralásból rémálom lett: a fiúgyermek, Lackó fejest ugrott a vízibicikliről, eltörött egy csigolyája és azóta kerekesszékben él.

Megváltozott az életük

A család tagjai mára elfogadták, hogy a baleset megváltoztatta az életüket. Máig emlékeznek a napra, amikor a fiúgyermekük, Lackó életveszélyes sérüléseket szenvedett. A fiú egy úszógumiban ült, de miután egy hullám kiborította belőle, az visszacsúszott a vízibicikli elé, amin Lackó ült, ő pedig úgy döntött, hogy egy fejessel átugorja karikát. A víz viszont alacsony volt, így a fiú fejjel érkezett a homokba. A szülei csak annyit láttak, hogy egy iszapfelhő jön fel a víz tejére. 

„Apa, segíts”

„A fiam nagy szemekkel nézett ki a víz alól, mintha azt mondta volna: apa segíts, mert megfulladok” – idézte fel a szörnyű pillanatokat az édesapa.

Mentőhelikopterrel vitték kórházba

A családfő már akkor tudta, hogy nagy a baj. Elkapta a fia nyakát, felfektette a mellkasára és elindult a part felé, miközben kiabált, hogy hívják a mentőket. A segítség öt percen belül meg is érkezett. A fiút stabilizálták és mentőhelikopterrel vitték Pécsre, ahol meg is műtötték. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció