Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt vasárnap a Budapesten, a 2. kerületben. Kisautónak ütközött egy motoros, aki komoly sérüléseket szenvedett.

Autómegosztós Skoda

Vasárnap este egy autómegosztós Skoda Citigo a 2. kerületi Pasaréti úton a Pasaréti tér felől a Szilágyi Erzsébet fasor irányába közlekedett. Itt történt a baleset. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Úgy gondolta, befér előtte

A Hidász utcai telezöldes kereszteződéshez érve a gépkocsi fiatal vezetője balra szeretett volna kanyarodni a Hidász utcába. Szemből, a Gábor Áron utca irányából egy motor közeledett, de a sofőr úgy gondolta, hogy még előtte be fog tudni kanyarodni.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A kocsiba csapódott

A motorkerékpárt vezető fiatal férfi azonban látta, hogy az ütközést nem fogja tudni elkerülni, ezért eldöntötte a Suzuki SV650S motort, ami irányíthatatlanul a kanyarodó Skoda jobb oldalába csapódott.

Megsérült a lába

A motoros inkább leugrott a kétkerekűjéről, az úttestre vetette magát és métereket csúszott, illetve hempergett. Mivel sajnos nem használt protektor ruhát – normális nyári utcai ruha, illetve bukósisak volt rajta -, így az egyik lába súlyosan megsérült.

Ápolták

A Skodát vezető fiatalember fékezett ugyan, de az autó a lendülettől behaladt a Hidász utcába, és egy üres parkolóhelyen állt meg. A helyszínen tartózkodó szemtanúk közben odarohantak a motoroshoz, majd megkezdték a sérült ápolását.

Nem engedték felállni

Több szemtanú elmondta, hogy a motoros fel szeretett volna kelni, de miután látták, hogy a lába roncsolódott, nem engedték, mig a mentő meg nem érkezett.

Kórházba szállították

Az Országos Mentőszolgálat helyszínre riasztott munkatársai a motorost hordágyra fektették, majd haladéktalanul a Szent János kórházba szállították. A Skodát vezető fiatal férfi mellett egy fiatal lány utazott, egyikük sem sérült meg.

Nem derült ki, hogy ittak-e

Az, hogy a motoros vagy a gépkocsi vezetője ivott-e alkoholt a balesetet megelőzően, nem derült ki, ugyanis a motoros sérülései nem tették lehetővé, hogy légalkoholos tesztet tudjanak rajta végezni, így később a kórházban vettek vért tőle. A gépkocsi vezetőjéről ezzel kapcsolatosan nincs információnk. A mentés és a helyszínelés ideje alatt a Pasaréti úton félpályán lehetett közlekedni. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Helyszíni fotó

Helyszíni fotó

Helyszíni fotó

Kiemelt kép: BudapestKörnyéke.hu/GK