Az eset több mint egy hónapja történt, sajtóinformációk szerint Tatabányán. A bevadult mentőst – és két kollégáját, akik biztatták – kirúgták az Országos Mentőszolgálattól.

Mentős vadult be

Ritkán látni olyat, ami nemrégiben az Országos Mentőszolgálatnál megesett: sajtóinformációk szerint a tatabányai mentőállomáson saját munkatárs okozott kárt egy mentőautóban. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem vicces

Az esetről videó is készült, ami egyébként már szépen terjedt is a munkatársak között. A Blikknek nyilatkozó mentős ugyanakkor megjegyezte, már az ügy kipattanása előtt sem tartották viccesnek a történteket.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Megalázó

„Megalázó a mentőkre nézve az ilyen tombolás” – hangsúlyozta szégyenkezve. „Sok kolléga nevében mondhatom, megdöbbentő, hogy egyikünk meggyalázza azt a munkaeszközt, amivel életeket mentünk” – tette hozzá.

Lejáratta a mentőszolgálatot

De nem csak a jelenlegi munkatársak ítélték el a barbár cselekedetet, a lapnak nyilatkozó nyugalmazott mentőápoló méltatlannak nevezte az ügyet. Úgy gondolja, egy „megtévedt” kollégáról lehet csak szó. „Olyanról, hogy valaki szándékosan megrongálja az életmentő munkaeszközt, eddig nem hallottunk. Az egész mentőszolgálatot járatták le otrombaságukkal” – húzta alá.

Nem vicces

Hogy valóban megtörtént az eset, és nem egy poénról, egy viccesnek szánt felvételről van csak szó, maga az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője is megerősítette a Blikknek. Győrfi Pál elmondta, egy korábban balesetet szenvedő, összetört állapotában ideiglenesen a mentőállomás udvarán tárolt mentőautóban okozott további kárt egy fiatal mentős, miközben ketten buzdították.

Elbocsátották őket

Elmondta, hogy az esettel kapcsolatban azonnal munkáltatói vizsgálat indult. A rongálásban részt vevő mentők munkaviszonyát a szolgálat azonnali hatállyal megszüntette, elbocsátották őket, de az általuk okozott kárt így is meg kell téríteniük. A szélvédő cseréje – beszereléssel együtt – elérheti a 150 ezer forintot.

Szerencséjük volt

Egy budapesti büntetőjogász szerint egyébként a kirúgott mentők örülhetnek, hogy a mentőszolgálat munkaügyi-fegyelmi eljárás keretében kezelte az esetet, hiszen a szándékos rongálás bűncselekmény, s mivel egy mentőautót vertek szét, ennek morális oldala is van, megbotránkoztat, vagyis egy másik bűncselekményt, a garázdaság tényállását is kimeríti. A mentőszolgálat azonban valószínűleg házon belül megoldotta az ügyet, így nem kell bíróság elé állniuk. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ezek is érdekelhetnek

Helyszíni fotók: állapotos nőt szállító mentővel ütközött egy Honda, ittas férfi vezethette

Koraszülött kisbabát szállító mentő karambolozott Budapesten, szerencsére a kicsi nem sérült meg

Budapesti kórházba száguldottak a mentők az összeégett kislánnyal: az apa rossz helyre tette a a forró vízzel teli vödröt

Kiemelt kép: illusztráció