Noha a személyautó megállt a szirénát hallva, ennek ellenére a mentőautó elé kanyarodott. A baleset mindegyik érintettje ép bőrrel megúszta az ütközést.

Itt történt a baleset

Összeütközött péntek délután Budapest belvárosában, az 5. kerületben, a Peter Cerny koraszülött alapítvány Klári nevű mentőautója egy román rendszámú Audi A8-assal. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Szirénázva a buszsávban

A baleset a Kossuth Lajos utca és a Szép utcai lámpás kereszteződésben történt. A mentőautó a Kossuth Lajos utcán a buszsávban haladt az Astoria felé, megkülönböztető fény és hangjelzéssel, mivel egy koraszülött kisbabát szállított.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Előbb fék, majd gáz

A jelzőlámpa az Audinak mutatott zöldet, a sofőr elindult, majd a szirénát hallva megállt. Ez téveszthette meg a mentő vezetőjét, aki azt hihette, hogy elengedik. Ám az Audit vezető férfi újból a gázra lépett és így pont a mentő elé hajtott, amely az A8 bal oldalának ütközött.

Senki sem sérült meg

Az Audiban az összes légzsák kirobbant, szerencsére a benne ülő négy férfi, illetve a kisbaba és a mentő személyzete sem sérült meg az ütközés során. A férfiak egyébként egy közeli szálloda alkalmazottjai voltak, az Audi pedig egy náluk megszállt román vendég tulajdona, amellyel épp egy másik helyre tartottak.

Betett a szoftver

Az ütközés következtében az A8 fedélzeti számítógépe parkoló állásba helyezte az autót és letiltotta, ezért amíg az autómentő oda nem ért, a kocsi keresztben állt a Kossuth Lajos utcán. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A rendőrség is helyszínelt

Az elmozdíthatatlan Audi

A 18. kerületben is volt baleset

Nem ez volt az egyedüli baleset pénteken a főváros útjain. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) összesítése szerint délután összeütközött két személygépkocsi a 18. kerületben, a a Bajcsy-Zsilinszky út és a Kassa utca kereszteződésénél. Az esethez a műszaki mentés céljából a főváros hivatásos tűzoltói vonultak ki. A helyszínre mentők is érkeztek.

Furgonok ütköztek Rákosmentén

A 17. kerületben kora délelőtt utoléréses balesetet szenvedett két személyautó és két kistehergépkocsi a Cinkotai úton. A balesethez műszaki mentés céljából a fővárosi hivatásos tűzoltók érkeztek ki, a mentés idejére forgalmi akadállyal számolhattak az arra közlekedők.

Hajnali baleset a Keleti pályaudvarnál

Hajnali három óta után a Kerepesi út 8. kerületi szakaszán ütközött össze két személygépkocsi, a Lóvásár utca közelében. A balesethez a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik megszüntették a forgalmi akadályt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Fotó forrása: BudaPestkörnyeke.hu/GK.)