Hármas karambol történt hétfőn a Ferihegyi repülőtérre vezető út Határ úti felüljáró és a KÖKI Bevásárlóközpont közötti szakaszán.

Mentő és személyautók ütköztek

Lezárták a Ferihegyi repülőtérre vezető utat, miután összeütközött két autó és egy mentőautó hétfő délelőtt az Üllői úton, a Határ úti metrómegálló közelében – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

Lezárták az útszakaszt

A rendőrök a műszaki mentés idejére lezárták a Ferihegyi repülőtérre vezető út Határ úti felüljáró és a KÖKI Bevásárlóközpont közötti szakaszát. A forgalom csak dél körül vált ismét zavartalanná. A BudapestKörnyéke.hu legfontosabb híreit ide kattintva éred el!

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Ittas lehetett

Az elsődleges információk alapján a balesetben érintett Honda az Üllői út felől érkezett, úgy tudjuk, hogy a sofőrje alkoholt fogyasztott, mielőtt volánhoz ült. Talán ezért nem vette észre időben a megkülönböztető fény- és hangjelzéssel érkező mentőautót.

Nem vette észre időben

A mentő éppen egy állapotos nőt szállított a kórházba. A Honda előtt haladó autók a jobbkanyar után lassítottak, majd megálltak, ezt azonban a balesetet okozó sofőr sajnos későn észlelte a kanyarból kijövet.

Elrántotta a kormányt

Hiába fékezett, majd kapta el a kormányt balra, ezzel csak azt érte el, hogy nem a mentővel ütközött frontálisan, hanem az előtte álló Audi hátuljának rohant. Az ütközés miatt keresztbe fordult az úttesten, a mentő ekkor csapódott a Honda bal oldalába.

Videón az ütközés (az Országos Mentőszolgálat tette közzé a Facebook-oldalán)

Kilógott az ablakon

Úgy tudjuk, hogy a hondás nem használta a biztonsági övet. A szemtanúk úgy találtak rá, hogy félig kilógott az ablakon. Súlyosan megsérült, úgy tudjuk, a combján. A mentő személyzetét, illetve a terhes nőt is kórházba szállították, utóbbit inkább csak megfigyelésre a magzat miatt. Az Audi vezetője sértetlenül megúszta a hármas karambolt.

Áramtalanítottak

A fővárosi hivatásos tűzoltók a műszaki mentés során áramtalanították a járműveket. A kocsikban összesen hat ember utazott.

Terelve jártak

A baleset miatt lezárták a Ferihegyi Repülőtérre vezető utat az Üllői úttól a KÖKI terminálig, ezért a 200E, a 282E és a 284E autóbusz mintegy 2 órán át terelve közlekedett. A járatok nem érintették a Kőbánya-Kispest P+R megállót Kőbánya-Kispest M felé. A BudapestKörnyéke.hu legfontosabb híreit ide kattintva éred el!

Fotó a helyszínről

Fotó a helyszínről

Fotók: BudapestKörnyéke.hu/GK